Măsurile de mediu şi climă, mai atractive

De Simona Albinaru
Măsurile de mediu şi climă, mai atractive
S-au adus unele modificări care să facă măsurile de mediu şi clima mai atractive pentru fermieri, dar şi să simplifice, acolo unde a fost posibil, implementarea angajamentelor.

Începând cu data de 1 martie, fermierii care utilizează terenuri agricole situate în zonele eligibile pentru pachetele de agromediu şi climă (M.10), în zonele afectate de constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice (M.13), dar şi fermierii care utilizează terenuri aflate în conversie sau terenuri certificate în agricultura ecologică (M.11), pot solicita la APIA plăţile compensatorii de dezvoltare rurală prin cererea unică de plată. Alocările acestor măsuri depăşesc 2,9 miliarde de euro.

Modificări

În acest an, MADR a adus unele modificări. Cele mai importante elemente de noutate aplicate începând cu anul 2017 sunt: majorarea nivelului plăţilor acordate în cadrul M.10 pentru unele din pachetele aplicabile pe pajişti permanente (creştere cu circa 50 de euro pe hectar pe an, faţă de anii precendenţi, pentru pachetele 1, 3.1 şi 6).

Majorarea plăţilor acordate în cadrul M.13 cu 5-11 euro pe hectar pe an, în funcţie de tipul de zonă afectată de constrângeri naturale, eliminarea sau simplificarea unor condiţii (de eligibilitate şi de bază) care trebuiau respectate în cadrul angajamentelor M.10 şi M.11.

Cererile unice de plată pentru aceste măsuri se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Judeţene şi Centrale Locale ale APIA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !