Matei Ioachimescu revine în Oradea

De Camelia Busu
Matei Ioachimescu
Matei Ioachimescu
Joi seara, în programul concertului simfonic veţi asculta Mozart, Rossini, Puccini, Ceaikovski, Franz von Suppé şi Ponchielli.

Săptămâna trecută, flautistul Matei Ioachimescu susţinea la Filarmonica de Stat Oradea un concert de excepţie alături de pianistul venezuelean Alfredo Ovalles. Iată că Matei Ioachimescu revine ca invitat al Filarmonicii în concertul de azi.

Matei Ioachimescu, numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de Ministerul de Externe al Austriei pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale, se precizează în avancronica de concert. Cu o activitate concertistică intensă, Matei Ioachimescu susține concerte ca solist și membru al mai multor ansambluri camerale, prezentând programe de succes în Europa şi Asia. A început studiul flautului la București cu profesorul Vasile Ganțolea. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, unde a studiat cu renumita profesoară Barbara Gisler și s-a perfecționat cu profesorii Pierre-Yves Artaud, Heidi Indermühle, Ion-Bogdan Ștefănescu și Renate Armin-Greiss. Matei Ioachimescu este laureat al mai multor distincții şi burse (cele ale fundațiilor Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin, printre altele) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. A fost membru al Filarmonicii „George Enescu” din București, iar în prezent colaborează cu orchestre precum Wiener Residenz Orchester, Volksoper Wien, Kammeroper din Viena, Orchestra Festivalului din Tirol etc.

La pupitrul dirijoral al concertului de azi va urca Romeo Rîmbu, dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea și profesor universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Melomanii vor asculta de la ora 19:00, în sala de concerte „Enescu-Bartók”: W. A. Mozart, Don Giovanni – uvertura, Concert nr. 1 pentru flaut şi orchestră în Sol major, K. 313; G. Rossini: Semiramida – uvertura; G. Puccini: „Intermezzo” din opera Manon Lescaut; P. I. Ceaikovski: Vals din suita „Frumoasa din pădurea adormită”; Fr. von Suppé: „Dama de pică” – uvertura; A. Ponchielli: „Dansul orelor” din opera Gioconda. Concertul este sold-out.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !