Maternitatea a scăpat de datorii

1Comentariu
ORADEA – Dr. Liana Antal nu a văzut nici un ban din fondurile promise de Ministerul Sănătăţii vizând achitarea datoriilor pe care le-a preluat în septembrie 2004, când a fost numită manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Oradea.

Atunci Maternitatea avea datorii de aproape 32 de miliarde de lei vechi. La nici trei ani de zile, dr. Antal a reuşit să aducă instituţia sanitară pe linia de plutire, adică să achite toate datoriile.

„Luna mai o încheiem cu datorii la furnizori în termen de plată. O dată ajunşi aici, putem să consolidăm dotarea tehnică”, susţine dr. Antal. Şi sunt multe de făcut, având în vedere că în ciuda zecilor de cereri înaintate Ministerului Sănătăţii, nici până în prezent nu s-a primit un răspuns. „Am solicitat încă înainte de sărbătorile de Paşte un aparat de anestezie şi un ecograf. Nu ştim dacă vom primi sau nu.

Pe banii primiţi de la CAS nu se poate achiziţiona aparatură medicală, aceştia se pot folosi doar pe reparaţii curente. Nici de banii primiţi pe programe nu ne putem folosi, deoarece au destinaţie clară”, spune dr. Antal.

 

Întârzieri pe programe

Anul acesta şi cu programele naţionale derulate prin Maternitate sunt probleme. „Suntem în iunie şi încă nu au intrat banii pentru programe. Bunăoară în cel ce vizează depistarea cancerului de col unterin, am efectuat screening la peste 1.000 de paciente.

Cum nu ne-au intrat banii, îl facem pe banii spitalului. Nu putem să înrerupem acest program, având în vedere că bihorencele au devenit tot mai interesate. Anul trecut am efectuat 2000 de cazuri”, adaugă dr. Antal. Cât priveşte lucrările de reabilitare care se derulează, dr. Antal susţine că acestea trebuie făcute acolo unde este obligatoriu.

„Anul trecut a trebuit să amenajăm radiologia pentru că primisem aparatul şi aveam termen de execuţie al lucrărilor. Acum suntem obligaţi să reabilităm farmacia şi laboratorul pentru a fi autorizate. Blocul administrativ trebuie şi el reparat deoarece este plin de igrasie şi tavanul stă să cadă în capul angajaţilor. Deci nu facem lucrări «cu dedicaţie» cum am fost acuzaţi.

Acestea sunt obligatorii. Sperăm ca şi pe viitor Consiliul Local să ne ajute financiar, pentru derularea lucrărilor de pe secţii, aşa cum ni s-a promis”, conchide dr. Antal.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor