Mătuşa Tamara, înlocuită de darul de nuntă

Mătuşa Tamara, înlocuită de darul de nuntă
BUCUREŞTI – Mătuşa Tamara a dispărut din declaraţiile de avere. Şereş, David şi Hărdău au înlocuit moştenirea cu darul de nuntă. Sub acest titlu se dezvăluie modalitatea aleasă de unii politicieni pentru a-şi rotunji veniturile.

Semnatarii articolului susţin că, potrivit ultimelor declaraţii de avere, primii doi demnitari s-au îmbogăţit căsătorindu-se, iar pentru ministrul Educaţiei nunta fiului a reprezentat o adevărată afacere.

Ministrul delegat pentru implementarea acquis-ului comunitar, Cristian David, şi-a dublat averea după ce s-a căsătorit cu Vanda Vlasov. Declaraţia lui de avere vorbeşte despre 5-600 000 de euro. Soţia a contribuit cu două apartamente în zone foarte scumpe din Bucureşti, apartamente a căror valoare se ridică la aproximativ 300 de mii de euro.

Tot soţia a venit şi cu bijuterii în valoare de nu mai puţin de 40 de mii de euro.

Averea ministrului David dobândită prin căsătoria cu Vanda Vlasov
– aprox. 300.000 euro, două apartamente în Bucureşti, zona Decebal şi Armenească
-40.000 euro, bijuterii

O partidă foarte bună a făcut şi fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, care a câştigat ca dar de nuntă 70 000 de euro. Semnatarii articolului susţin că, potrivit rezoluţiei procurorilor din dosarul privatizărilor, principalul acuzat de spionaj, Stamen Stancev, ar fi fost şi el invitat la nunta lui Şereş.

O altă sursă de venit pentru Codruţ Şereş a fost şi participarea sa în comisiile de privatizare de la Distrigaz Nord şi Electrica, pentru care a primit 100 000 de lei noi.

Averea fostului ministru Codruţ Şereş după căsătorie
– 70.000 de euro dar de nuntă
– două terenuri, unul în Bucureşti, comuna Mogoşoaia, iar altul în judeţul Maramureş

Mihail Hărdău şi-a împrospătat declaraţia de avere după nunta fiului său Andrei, care a primit în dar 108 000 lei noi, adică peste un miliard de lei vechi. O parte din aceşti bani au trecut în buzunarul tatălui.

Mihail Hărdău are o explicaţie pentru acest lucru: “Am trecut în declaraţie banii de la nuntă ca să justific achitarea unui împrumut la bancă din care am cumpărat un teren. Fiul meu l-a cumpărat apoi de la mine cu 97.000 de lei, cum este preţul pe piaţă”, spune el.

Nu este singura afacere a ministrului cu fiul său. Ministrul Educaţiei i-a vândut fiului său şi un teren intravilan de peste 1.000 de metri pătraţi, pe care îl cumpărase în 2005 cu 64 000 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !