Maximum patru examene in sesiune

1Comentariu
Maximum patru examene in sesiune
Motiv de bucurie pentru studentii orădeni.

Sesiunile de examene vor fi, începând cu anul universitar viitor, mai uşoare. Aceasta pentru că  Universitatea din Oradea a aprobat în şedinţa de luni modificarea Procedurii pentru iniţierea, aprobarea, monitorizarea şi evaluarea programelor de studii. Procedura conţine şi reglementările privind sesiunile de examene ale studenţilor. Modificarea este o dorinţă a Senatului Universităţii, dar şi o recomandare a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

„Motivul pentru care s-a luat această decizie este de a nu-i extenua pe studenti”, a declarat Cornel Antal, rectorul Universităţii Oradea.

Astfel, din anul universitar 2011-2012, studentii vor susţine doar patru examene sau colocvii in sesiuni, indiferent de numărul de discipline studiate în semestrul respectiv. Cadrele didactice vor trebui să stabilească dacă studentii vor da examen, colocviu sau vor fi evaluaţi pe parcurs.

Universitatea din Oradea a introdus evaluarea pe parcurs, un nou mod de a nota studentii. Aceasta va avea o pondere de 30%. Evaluarea pe parcurs cuprinde prezenţa la cursuri, implicarea studentului la cursuri, seminarii şi laboratoare, colaborarea cu cadrul didactic şi teste pe parcursul semestrului. La disciplinele la care studentii nu susţin examen, nota va fi în funcţie de aceste evaluări pe parcurs.

„Tot timpul am spus că nu agreez ca nota finală a studentului să fie obţinută numai în urma unui examen de două ore. Introducând evaluarea pe parcurs, vor fi eliminate elementele de subiectivism din examen”, crede Antal.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor