„Maya” – Revelion muzical la Teatrul Szigligeti

De Veronica Bursaşiu
„Maya” – Revelion muzical la Teatrul Szigligeti
© Repetiţii deschise la „Maya” Foto: Istvan Pap
A fost sala plină la repetiţia deschisă pentru premiera „Maya”. Teatrul Szigligeti întâmpină Anul Nou cu opereta „Maya”, de Szabolcs Fényes şi Imre Harmath.

La spectacolul de anvergură, alături de actorii Trupei Szigligeti, participă dansatorii ansamblului Nagyvárad, respectiv 17 muzicieni.

„Opereta este un gen teatral extrem de exigent şi costisitor: presupune o atenţie concentrată şi o muncă artistică bine pregătită, iar pentru a o pune în scenă este nevoie de eforturi financiare semnificative. În acest an, se pare că totul – respectiv condiţiile de muncă şi cele de ordin financiar – este pregătit pentru a putea oferi publicului nostru o bijuterie muzicală de calitate”, a spus regizoarea spectacolului, Eszter Novák. „Spectacolul este un omagiu adus compozitorului Szabolcs Fényes, născut la Oradea şi dispărut în urmă cu 30 de ani, care a avut primul mare succes pe scenele teatrelor maghiare tocmai cu opereta «Maya»”, a adăugat aceasta.

Subiectul principal al spectacolului este povestea aventuroasă a unei iubiri: protagonistul operetei, Charlie, crede că şi-a ucis prietenul la Paris. Fuge şi devine legionar. În Tanger, într-o speluncă plină de fum, în barul Barbarei, cântă seară de seară primadona Maya. Într-o seară, Charlie este implicat într-o bătaie, pentru că vrea să fie cavaler şi să o protejeze pe Maya de un sergent băut. Mayei începe să-i placă de cavalerul ei, însă degeaba, pentru că el încă se gândeşte la iubirea lăsată la Paris – Madeleine. Charlie este nevoit să fugă şi din Tanger, iar Maya, cu faimosul dans al şarpelui, vrăjeşte şi opreşte legionarii care îl urmăresc, ajutându-l astfel să scape. Oare se mai întâlnesc vreodată, dansatoarea şi Charlie…?

Din seriale, pe scenă

În rolul titular joacă actriţa Orsolya Holecskó, din Ungaria, absolventă a Academiei de Teatru şi Film de la Budapesta, promoţia 2004, specializarea actor muzical. A lucrat la teatrul Hevesi Sándor din Zalaegerszeg, la Teatrul Pesti Magyar Színház de la Budapesta, la Vígszínház, la Teatrul József Attila, respectiv la Teatrul Madách. Pe lângă apariţiile pe scenă, joacă în mod regulat în filme şi seriale maghiare. Deşi pentru premiera de Revelion toate biletele s-au epuizat, organizatorii îi invită pe toţi cei interesaţi şi la spectacolul jubilar care va avea loc în 2 ianuarie, de la ora 19:00.

„Maya” va mai fi prezentată de trei ori în luna ianuarie, după cum urmează: 8 ianuarie, ora 17:00 (abonament Bessenyei), 14 ianuarie, ora 17:00 (abonament Papp Magda), respectiv 31 ianuarie, ora 19:00 (abonament Ady Endre). Biletele pot fi achiziţionate la agenţia de bilete a teatrului (deschis de luni până vineri, între orele 14:00-19:00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), sau online, pe www.biletmaster.ro.

Totodată, conducerea Teatrului Szigligeti le-a transmis „Crăciun fericit!” tuturor bihorenilor. „Vă aşteptăm şi în 2017 la teatru!”, a spus Czvikker Katalin, managerul Teatrului Szigligeti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !