M.E. oferă burse de studiu în străinătate

M.E. oferă burse de studiu în străinătate
BUCUREŞTI – Ministerul Educaţiei oferă burse de studiu universitare şi postuniversitare în străinătate de până la o mie de dolari, pe perioade cuprinse între două şi zece luni.

Candidaţii vor face demersuri personale, direct la universităţile din străinătate, solicitând un acord de primire la studi, iar participarea la concursul naţional are ca scop obţinerea unei finanţări pentru efectuarea stagiului de studii sau de cercetare în străinătate, la universitatea la care au fost acceptaţi.

MEdC asigură cheltuielile de transport internaţional din Bucureşti până la locul de stagiu şi retur, o singură dată în perioada stagiului, precum şi cheltuielile de întreţinere a bursierului în străinătate, prin bursă cu un cuantum lunar de până la o mie de dolari, în funcţie de cheltuielile estimate şi de cuantumul pe ţări aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei.

Depunerea dosarelor de înscriere la concurs se face până la data de 30 martie, iar verificarea dosarelor şi evaluarea candidaturilor se realizează în perioada 2 aprilie – 15 mai.

Selecţia candidaţilor, realizată de Centrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate, se va face în perioada 16 mai – 30 mai, iar rezulatele vor fi afişate în data de 31 mai.

De asemenea, Centrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate lansează şi oferta pentru burse de studii sau cercetare acordate în baza documentelor de colaborare bilaterală sau oferite în mod unilateral de alte state. Concursul se desfăşoară pentru Maroc, Siria, Azerbaidjan, Belgia Valonă, Egipt, Italia şi Turcia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !