MEC promoveazã exportul

ORADEA – Agenţii economici pot participa la târguri şi expoziţii internaţionale, cu sprijin de la MEC. Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC) suportã, parţial sau total, din fonduri de la bugetul de stat, cheltuielile privind participarea la târguri şi expoziţii internaţionale a agenţilor economici. Program [.doc – 106KB]

În 2007, firmele româneşti ar putea participa, cu finanţare parţialã de la bugetul de stat, la târguri şi expoziţii internaţionale din Germania, India, Marea Britanie, Federaţia Rusã, Spania, Franţa, SUA, Italia, Canada, Danemarca, etc.

„Specificul târgurilor acoperã o gamã largã, de la ţesãturi, confecţii, sticlãrie, la mobilã, IT, colecţii modã, aeronauticã sau vinuri”, spune Monica Chereji, reprezentanta Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor.

Program de bazã

Potrivit informaţiilor comunicate de CCI Bihor, MEC administreazã fondurile de participare a agenţilor economici sub pavilion naţional, la târgurile şi expoziţiile internaţionale, în vederea promovãrii exportului de produse româneşti pe pieţele ţintã, prin delegarea cãtre acesta a operaţiunilor de încheiere, finanţare şi derulare a contractelor de prestãri servicii pentru realizarea acţiunilor respective Centrului Român pentru promovarea Comerţului.

Programul de bazã pentru participarea la târguri internaţionale, cu finanţare parţialã de la bugetul de stat a fost aprobat recent, în sesiunea Consiliului de Export. Pentru a afla care sunt cheltuielile suportate de MEC, agenţii economici se pot adresa CCI Bihor, sau accesa adresa http://www.dce.gov.ro/.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase