Mecena acuză PRM

Mecena acuză PRM
Parohia Ortodoxa Sfânta Treime s-a mai razgândit o data în privinta fostului teren de sport al Liceului Reformat. La scurt timp dupa ce a solicitat si a primit terenul de la Consiliul Local pentru a înalta pe el un monument, stârnind proteste vleehemente ale reformatilor, parohia a acceptat sa-l cedeze Fundatiei Mecena.

Consiliul Local a acceptat noua situatie, conditionând transferarea terenului fundatiei de încheierea unui contract între Mecena si parohie. Între timp, preotul Florian Puscas si-a mai schimbat o data pozitia, fiind dispus ca cedeze terenul fundatiei doar cu conditia ca aceasta sa nu permita folosirea sa de catre liceu. Presupuneri


Kiss Alexandru, presedintele fundatiei, pune schimbarea de atitudine a parintelui paroh pe seama presiunilor venite din partea PRM. „Poate ca nu este tocmai întâmplator faptul ca ambii preoti (tata si fiu – n.n.) sunt sanctionati, unul cu retragerea functiei de protopop, altul cu pierderea orelor de curs de la Universitate”, sta scris în comunicatul emis de conducerea Fundatiei Mecena. Întrebat pe ce se bazeaza vorbind despre presiuni peremiste, Kiss a declarat la conferinta de presa sustinuta ieri: „Sunt presupuneri pe care o sa le neg daca ma vor da în judecata”.

Pengo Zoltan