„Medalion Literar Eminescian” la Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” din Holod

„Medalion Literar Eminescian” la Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” din Holod
Într-o societate tot mai preocupată de sfera materială a lumii, cadrele didactice şi elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Vulcan” comuna Holod s-au reunit într-un cadru festiv pentru a celebra natura umană şi spiritul său poetic cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la nașterea celui pe care, cu multă mândrie îl numim „poetul românilor”—Mihai Eminescu.

Cu dorinţa de a ieşi din cotidian şi de a face un pas înspre ceea ce înseamnă spiritualitatea lăsată nouă moştenire de marele poet, cadrele didactice împreună cu doamna director Goga Anca au organizat un concurs de recitare de poezii din opera eminesciană la care au participat elevii şcolii noastre. Concursul organizat de consilierul educativ al unităţii —Filip Diana şi doamnele profesor de Limba şi literatura română —Tirpe Adina şi Popa Andreea, a fost alcătuit din două probe: o probă eliminatorie constând în recitarea unei poezii la alegere, şi cea de-a doua probă —recitarea unei poezii impuse.

Elevii au răspuns promt solicitării noastre, participând în număr mare la concurs. Cu multe emoţii, dar foarte talentaţi, ei au fost răsplătiţi pentru participare şi implicarea lor la întreaga activitate cu diplome şi premii constând în cărţi cu poeziile marelui poet. Surpriza a venit din partea elevei Galea Mihaela din clasa a IV-a, o elevă foarte talentată, care a câştigat locul I, locurile II şi III fiind câştigate de Anton Patricia şi Seica Andrei din clasa a V-a A, alte două eleve Popa Miruna din clasa aVII-a şi Costa Rebeca din clasa a V-a B primind menţiune.

Activitatea noastră intitulată „Medalion Literar Eminescian” a avut menirea de a-l celebra pe cel care a fost, este şi va rămâne întotdeauna în inima şi memoria poporului român drept „omul de geniu” —Mihai Eminescu.

Cons. ed. Filip Diana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !