Mede/Ea sau despre fericirea conjugală

Mede/Ea sau despre fericirea conjugală
Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale organizează în perioada 10-16 martie 2018, prima parte a Turneului Național cu spectacolele studenților anului I – Masterat – Arta Actorului.

Această primă parte a turneului va cuprinde orașele Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Reșița, Petroșani și Deva.

Fericirea sclipește mare în fundal, un cor de opt femei frumoase, imagini ale femeii ideale, sexy și încrezătoare, copilăroase și fatale, întruchiparea cuvântului luminos din fundal, ne prezintă propria versiune „glossy” despre fericire și încheie cu un îndemn feminist, în loc de „we can do it!”, ne spun pe șleau că „it” e chiar „fericirea”, abstractă dar atotcuprinzătoare, pe care trebuie s-o caute cu orice preț, pentru că au „acest drept, această datori”.

Medeea modernă, multiplicată, e la fel de condamnat ca cea rămasă în inconștientul colectiv prin tragedia antică sau mai ușor de înțeles odată cu adăugarea unui filtru feminist, a schimbat feminismul viziunea asupra iubirii și asupra rolului asumat de femei în iubire, sau lucrurile au rămas în esentă la fel de mii de ani?

Iată întrebările incomode pe care le pune spectacolul, și care pot naște răspunsuri surprinzătoare în noi, spectatorii. O invitație la sinceritate. În Oradea, spectacolul va fi jucat luni, 12 martie, la Studio Act.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !