Mediatorii, mai aproape de cetateni

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Mediatorii, mai aproape de cetateni
Caravana Medierii va poposi în acest sfârşit de săptămână la Oradea. Acţiunea are ca scop informarea populaţiei cu privire la mediere şi la avantajele ei.

Caravana Medierii, intitulată „Medierea aproape de tine”, împlineşte un an de existenţă. Timp de 12 luni, mediatorii Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) au poposit în 14 oraşe importante din România, dar în Belgia, la Bruxelles. Mediatorii s-au întâlnit aici cu persoane interesate de această procedură şi au oferit informaţii despre avantajele ei.

Faţă-n faţă cu mediatorii

După oprirea aniversară de la Bucureşti, Caravana îşi reia călătoria prin ţară, prima oprire din cel de-al doilea an fiind la Oradea, sâmbătă, 30 iunie 2012, pe strada Republicii, începând cu ora 11:00.

În cadrul evenimentului, organizatorii vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnică şi Artă” cu articole scrise şi de mediatorii din Bihor, precum şi alte materiale realizate de aceştia pentru informarea publicului asupra procedurii medierii. De asemenea, orădenii vor putea sta de vorbă cu mediatorii şi să se informeze direct despre avantajele procedurii: reducerea stresului, costurilor şi timpului de rezolvare a disputelor, în condiţii de deplină confidenţialitate pentru părţi.

„Proiectul «Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!» a debutat în luna iunie 2011, în Bucureşti, şi a continuat lunar cu evenimente în mai multe oraşe din ţară. Pe calendarul Caravanei din acest an se află locelităţile: Buzău (iulie 2012), Reşita (august 2012) şi Sibiu (septembrie 2012). Proiectul se derulează în toată ţara pe o perioada de 24 de luni, având drept scop promovarea medierii ca metodă alternativă de rezolvare a disputelor”, a declarat Florentina Stănescu, purtătorul de cuvânt al UCMR.

Evenimentul este organizat de organizat de UCMR, în parteneriat cu Şcoala de Formare în Mediere «Mugur Mitroi» şi Asociaţia „Centrul de Mediere Bihor” şi Asociaţia UNMR – filiala Bihor, Asociaţia Ultrasilvan – filiala Bihor, Asociaţia Centrul de Mediere Oradea şi Asociaţia Mediatorilor Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !