Medic executat la Spitalul Judetean Oradea

18Comentarii
Medic executat la Spitalul Judetean Oradea
Singurul medic de la laboratorul anatomo-patologic de la Medicină Legală a fost dat afară.

Dr. Diana Gherghel lucrează de un an şi jumătate la Laboratorul de Medicină Legală Oradea. Şeful LML, dr. Gabriel Mihalache a solicitat o perioadă lungă de timp angajarea unui doctor la LML şi, acum aproape doi ani a primit avizele. Era postul liber şi era nevoie de medic. Dr. Gherghel a primit toate aprobările de la Ministerul Sănătăţii în jos, ocuparea postului fiind publicat şi în Viaţa Medicală. Până azi, când, din pricina reorganizării la Spitalul Judeţean nu i se mai prelungeşte contractul încheiat pe durată determinată, tot pe câte şase luni şi nu se mai organizează concurs pe post.

„Am preluat Spitalul Judeţean cu 813 paturi şi acum, după noua structură, trebuie să le reducem la 500. LML aparţine de spital, dar la laboratorul de acelaşi profil din spital sunt patru medici. Pe ei nu îi putem da afară fiindcă au contract de muncă pe termen nedeterminat. Şi pe unul dintre cei patru îl vom transfera la LML”, a relatat dr. Carmen Pantiş, manager al spitalului. Numai că medicul ce va fi transferat de la Judeţean va trebui să aibă specializare şi să facă nişte cursuri pentru a lucra la LML. Cel mai probabil, dr. Gherghel va acţiona în instanţă spitalul şi Primăria Oradea (tutorele spitalului).

Ar mai urma

Şi pentru alte două posturi nu se mai organizează concurs: farmacist şi un ortoped, tot din aceleaşi motive. Mai mult, surse medicale susţin că chirurgul I. Corneliu Negrini ar urma să fie pensionat, dar tot din motive de reducere de paturi. Iar reducerea personalului TESA se pare că s-a facut in pripa: o femeie însărcinată a fost dată afară deşi anunţase conducerea că este gravidă, iar casieriţa mai avea doi ani până la pensie, dar a fost „restructurată”, iar munca ei o va face o tânără. Luni, angajaţii de la Judeţean nu au primit de dimineaţă tichetele de masă tocmai fiindcă „doamna de la casierie e în preaviz, iar cea nouă încă nu s-a deprins cu munca”.

O.S.

 18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor