Medic fără competenţă?

Medic fără competenţă?
19 oameni din Talpoş acuză un fost veterinar că i-a îmbolnăvit.

Focarul de trichineloză depistat la Talpoş zilele trecute a fost provocat cu implicarea unui pensionar din zonă, fost medic veterinar, susţin cei 19 oameni din localitate care s-au îmbolnăvit.

Oamenii, adulţi din Talpoş, au consumat carne de la un porc domestic şi de la un porc mistreţ şi imediat apoi au început să se simtă rău. Miercuri, 16 dintre ei erau depistaţi şi doi erau internaţi. Joi, s-au mai depistat alţi trei consumatori infectaţi, ieri şase dintre ei fiind internaţi.

Oamenii ar fi declarat inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor că ar fi dus carnea la verificat, la un medic din zona Talpoş. Acesta le-ar fi spus că şi carnea de porc şi carnea de mistreţ e bună (nu e infestată). Medicul veterinar a declarat, colegilor de la Direcţia Sanitar Veterinară că el nu ar fi făcut nicio analiză cărnii respective.

„Din punctul de vedere al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSASA) medicul depre care se spune că ar fi efectuat analiza cărnii respective nu avea competenţa să facă acest lucru. Întreaga cantitate de carne a fost confiscată şi vom avea în curând un buletin de analiză. Noi efectuăm în prezent o anchetă în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun”, ne-a spus Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În zonă există un medic veterinar concesionar la care trebuit dusă carnea pentru analiză.

Poliţiştii au informat că aşteaptă finalizarea anchetei demarată de inspectorii DSV, funcţie de rezultatul căreia vor începe şi ei cercetări.

Focar de trichineloză în Bihor

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !