Medicamente de top

Medicamente de top
HUNEDOARA – Medicamentele cele mai solicitate din farmaciile devene sunt cele pentru bolnavii de inimă. Medicamentele pentru anemii şi hepatită rămân pe locul I în topul preţurilor, iar cele mai prescrise de medici au fost cele pentru cardiaci.

Vânzarea cea mai mare în farmaciile hunedorene a fost înregistrată la medicamentele pentru hipertensivi. Bolile cardiovasculare sunt cele mai răspândite în rândul populaţiei, acestea cauzând şi numărul cel mai mare de decese. Preductal, folosit pentru insuficienţa cardiacă, a fost medicamentul care s-a eliberat cel mai mult cu reţetă în anul 2007. Acesta este urmat de antihipertensive şi medicamentele folosite în tratarea varicelor. În opinia cardiologilor hipertensiunea este cel mai important factor de risc pentru bolile de inimă, deoarece creşte riscul de ateroscleroză, după care pacientul poate suferi un infarct. Tratamentele pentru hepatită au fost, în 2007, printre cele mai costisitoare. Preţurile pentru tratarea unui bolnav sunt cuprinse între 800 şi 6.500 de lei pe lună.


Lista celor mai scumpe medicamente continuă cu un preparat folosit în anemiile severe şi afecţiuni renale (epoetinum beta), care costă peste 90 de milioane de lei, urmat de un medicament folosit în tratarea hepatitei, (pe bază de peginterferon alfa-2a), care ajunge la 85 de milioane de lei.
Foarte scumpe au fost şi antibioticele pe bază de cefuroximum (42 de milioane de lei), sau medicamente pentru ulcer pe bază de omeprazolum (41 de milioane de lei).

Topul celor mai scumpe reţete medicale:

Prestarium (antihipertensiv) – 44 milioane de lei.
Preductal (boli cardiace) – 38 milioane de lei.
Detralex (pentru varice) – 36 milioane de lei.
Tertensiv (antihipertensiv) – 30 milioane de lei.
Enalapril (antihipertensiv) – 27 milioane de lei.
Bilobil (circulaţie cerebrală) – 22 milioane de lei.
Bilobil (circulaţie cerebrală) – 22 milioane de lei.
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !