Medici acuzaţi de malpraxis

23Comentarii
Medici acuzaţi de malpraxis
ORADEA – O mamă acuză medicii de la Spitalul Clinic „Gavril Curteanu” din Oradea de malpraxis. Ciprian Vulcan, un copil de şase luni, a fost internat în spital pe 6 octombrie.

Potrivit informaţiilor furnizate de medicul de familie, Mihaela Marchiş, micuţul a fost diagnosticat în data de 1 octombrie cu bronşiolită acută şi i s-a administrat tratament de specialitate. Medicul ne-a declarat că bebeluşul era plin de secreţii şi că nu a răspuns tratamentului. Prin urmare, în data de 3 octombrie a fost trimis la secţia de pediatrie cu diagnosticul pneumopatie acută. Medicul de familie a precizat însă că micuţul a mai avut episoade spastice şi în luna august.

Dispnee expiratorie

Internat în spital, la secţia de terapie intensivă, micuţul a fost supus mai multor examene clinice şi de laborator de specialitate, precum şi unor tratamente, iar în data de 16 octombrie a fost externat, cu recomandări.

Potrivit directorului medical de la Spitalul de Copii din Oradea, dr. Daniel Băloiu, în dimineaţa de 17 octombrie „mama copilului a adus bebeluşul într-o stare gravă, cianotic, medicii încercând să-l salveze, dar nu s-a mai putut face nimic, astfel că micuţul a decedat”.

După primele informaţii, copilul ar fi fost adus la spital în jurul orei 9:00 şi poate ar fi putut să fie salvat dacă ar fi fost adus la timp la spital, la primele semne de agravare a stării lui de sănătate. Surse din spital spun că micuţul ar fi fost alimentat de către o bonă cu mâncare de acasă, dar că alimentele erau mai greu de înghiţit şi sub nicio formă nu erau cele ale unei diete pentru un sugar de şase luni.

Examenul aşteptat

Mama copilului susţine că a reclamat cazul procurorilor, iar medicii care au efectuat autopsia i-ar fi spus că micuţul ar fi avut pneumonie interstiţială. „De la autopsie mi-au spus că micuţul a avut pneumonie interstiţială, că e posibil să o fi făcut cât timp a stat în spital, că i-a scăzut imunitatea din cauza tratamentului şi că dacă îi făceau raze şi analize înainte să iasă din spital se depista şi nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns”, a declarat mama băieţelului.
Managerul şi directorul medical al Spitalului „Gavril Curteanu” ne-au declarat că „pe plan intern am stat de vorbă cu cei care au fost implicaţi în acest caz. Avem nevoie de răspunsul de la Medicina Legală. Dacă va fi cazul, vom lua măsurile care se impun”. Managerul Mihaela Meşter şi dr. Băloiu au subliniat că nu doresc să menajeze personalul medical implicat la caz, dar nici nu vor fi de acord, în caz de nevinovăţie, să se arunce cu noroi în spital.
Procurorul Dorel Moţiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a confirmat faptul că există un dosar pentru un caz de „moarte suspectă” dar, la fel ca medicii, procurorii aşteaptă examenul medico-legal, pentru a avea o bază de documentare. În funcţie de rezultatele analizelor, se va vedea dacă se pune problema unei infracţiuni sau nu, şi ce fel de infracţiune.

Crina Dobocan23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor