Medicii de familie dau iar compensate!

5Comentarii
Medicii de familie dau iar compensate!
Medicii de familie au ajuns la o înţelegere cu superiorii din Capitală şi dau din nou compensate, trimiteri şi concedii medicale.

Reprezentantul Bihorului în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România, dr. Mircea Dumitrescu, aflat joi dimineaţă în Capitală a declarat pentru cititorii Bihon şi Jurnal bihorean că s-a ajuns la o mică înţelegere cu superiorii din Ministerul Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Fiind într-o şedinţă în care se discutau aspecte ale contractului cadru pe acest an ce urmează a fi semnat de medicii de familie şi reprezentanţii caselor judeţene de asigurări de sănătate, medicul nu a putut da m,ai multe detalii, dar a informat că de azi, se reia procesul de prescriere a reţetelor compensate, se dau din nou bilete de trimitere la cabinete de specialitate şi laboratoare şi se eliberează concedii medicale.

Medicii de familie din Bihor au decis marţi, cu câteva zile întârziere faţă de alţi colegi de-ai lor din ţară, să nu mai elibereze aceste acte decontate de casa de asigurări din cauza mai multor nemulţumiri legate de nereguli în actualul contract cadru ce ar trebui să reglementeze relaţia financiară dintre medicii de familie şi CAS. Contractul cu pricina prevedea penalităţi aberante pentru doctorii de familie şi îngrădea accesul pacienţilor la cabinetele de medicină primară, iar veniturile din fiecare astfel de cabinet ar fi urmat să scadă şi cu 40% faţă de anul trecut.

Medicii de familie au cele mai mici venituri şi, din cauza birocraţiei excesive din sistem, au ajuns ca în ultimii ani să fie obligaţi să consume timp mai mult cu completarea hârtiilor decât cu consultul pacienţilor.

Vom reveni cu detalii.

O.Ş.

Medicii de familie protestează5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor