Medicii de familie pusi de garda

5Comentarii
Medicii de familie pusi de garda
Doctorii de familie vor fi puşi să facă gărzi, pentru a trata pacienţii cu urgenţe uşoare şi medii.

Dacă proiectul ministrului Cseke Attila se va aproba, în fiecare seară, weekend şi de sărbători bihorenii cu probleme nu foarte grave de sănătate ar putea apela la medici de familie, grupaţi pe centre.

Ministrul vrea să oblige doctorii de familie să lucreze, pe ture şi în centre de permanenţă, care să asigure servicii medicale zilnic în intervalul orar 15:00 – 8:00.

Pentru serviciile ce le vor presta la centre, medicii de familie vor primi bani în plus, “la nivelul unui salariu al medicului specialist în regim de gardă”, dar cei care refuză vor avea un minus lunar de 10%. din venitul lunar, transmite ministrul.

Loco

În Bihor există cinci astfel de centre de permanență ale medicilor de familie la Săcueni, Suplacu de Barcău, Holod, Pomezeu, Olcea.

Inspectorii sanitari spun că împreună cu reprezentanţii primăriilor din judeţ au început să lucreze la înfiinţarea de centre ale medicilor de familie şi în alte localităţi din judeţ: Chișlaz, Valea lui Mihai, Sălard, Bratca, Dobrești, Tinca, Ceica, Rieni.

În acelaşi timp, inspectorii sanitari spun că şi la Oradea ar trebui înfiinţate nişte centre de permanenţă unde medicii de familie să lucreze în regim de gardă. Se pare că două centre ar urma să funcţioneze în Ioşia şi Nufărul, dar surse medicale spun că un astfel de centru ar fi binevenit şi la Ambulatoriul Spitalului Curteanu.

Scopul centrelor de permanenţă, vizat de ministrul Cseke ar fi degrevarea serviciilor de urgenţă mobile şi ale compartimentelor de primiri urgenţe, care sunt asaltate seara, noaptea, în weekend şi de sărbători de cazuri de gravitate mică, ce ar putea fi rezolvate de către medicii de familie.

O.Ş.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor