Medicii de familie vor primi laptopuri şi imprimante

Reactualizat la:
1Comentariu
Medicii de familie vor primi laptopuri şi imprimante
Toţi medicii de familie vor primi în intervalul 15 martie -15 mai laptopuri şi imprimante, întrucât după opt luni a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia aparaturii, urmând semnarea acordului cu furnizorii, a anunţat, marţi, în premieră, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

În iunie 2007, ministrul Sănătăţii declara că a constatat că există “un mare interes şi multe interese în legătură cu informatizarea sistemului sanitar”.

“Consider că orice alte speculaţii pe marginea informatizării sistemului sanitar denotă că deranjăm interese mari prin dorinţa de a face licitaţii corecte, fără adresă, aşa cum ar vrea de fapt cei care ne acuză. Dar tocmai de aceea nu voi ceda şi voi continua să fiu corect, în ciuda presiunilor din această perioadă, al căror scop este simplu de intuit”, spunea ministrul la jumătatea anului precedent.

Potrivit programului stabilit în iunie 2007, Ministrul Sănătăţii intenţionează să informatizeze pas cu pas întrega activitate din sistem.

“Intenţionăm să achiziţionăm calculatoare portabile – 11.120 de bucăţi, imprimante cu ace – 11.120 de bucăţi, servere – aproximativ 150 de bucăţi, calculatoare – 500 de bucăţi, imprimante staţionare – 500 de bucăţi, echipamente de stocare a informaţiilor şi echipamente de comunicaţii pentru 43 de locaţii”, a mai spus Nicolăescu.

Totodată, demnitarul a arătat că vor mai fi achiziţionate şi software de bază (sisteme de operare pentru calculatoarele portabile, calculatoarele desktop şi servere, baze de date pentru sistemul central, aplicaţia middleware pentru integrarea ulterioara a soluţiilor altor programe naţionale de sănătate), 11.120 de licenţe antivirus, soluţii software pentru medicina de familie (11.120 de licenţe) şi pentru programul naţional de diabet (1.000 de licenţe), cât şi alte servicii.

Potrivit ministrului, ponderea licenţelor software pentru medicina de familie şi pentru programul naţional de diabet în cadrul acestei achiziţii publice a fost estimată la patru milioane de euro, adică 16 la sută din valoarea totală, restul sumelor reprezentând echipamentele şi serviciile menţionate.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a estimat că toate achiziţiile pentru informatizarea sistemului sanitar vor costa 25 de milioane de euro.

Potrivit lui Nicolăescu, MSP este responsabil cu informatizare spitalelor şi a cabinetelor medicilor de familie, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) face conectarea între spitale, farmacii, medici şi autorităţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor