Medicii nemulţumiţi de salarii

3Comentarii
Medicii nemulţumiţi de salarii
DEVA - Medicii din sindicatul Spitalului Judeţean din Deva îi vor înmâna, vineri, un memoriu ministrului sănătăţii, nemulţumiţi de modalitatea de salarizare, precum şi de alte schimbări care le afectează munca.

„Încadrarea salarială se face pe baza aprecierilor managerului, dar nu există nici un indicator obiectiv referitor la acest lucru. Mai demult existau astfel de indici – durata de spitalizare, indicele de rulaj pe un pat. Nu se apreciază calitatea actului medical, ceea ce nu e firesc”, a declarat Remus Anghelescu, liderul sindicatului de la Spitalul Judeţean. Cadrele medicale spun că aceste criterii sunt subiective, iar aprecierea muncii e lăsată la aprecierea unui manager, care nu se poate ghida după nişte indicatori clari.

Norme făcute de nespecialişti
Dincolo de grila de salarizare medicii mai au şi nemulţumiri, unele legate de modul în care mult trâmbiţata reformă stabileşte cum ar trebui să muncească şefii de secţie. De exemplu, contravizitele care trebuiau făcute de aceştia, au fost desfiinţate. Dar sunt şi alte probleme: „Mai e şi mărirea duratei de lucru a şefilor de secţii, la opt ore. Acest lucru atrage însă după sine, paradoxal, scăderea salariului, pentru că la gărzi se suprapun orele cu programul de lucru”, a mai spus liderul sindical. Medicii deveni susţin că, mai multe ca sigur, toate aceste normative, care le periclitează activitatea, au fost întocmite de persoane din afara sistemului sanitar. Ei au căzut de acord că trebuie grăbită încheierea contractului colectiv de muncă, iar noul contract trebuie să conţină soluţii la toate problemele semnalate. Conflictele dintre medici şi Ministerul Sănătăţii nu sunt de ieri de azi. În urmă cu puţin timp medicii din toată ţara semnalau nerespectarea multor drepturi de care ar trebui să beneficieze un cadru medical.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor