Medicii, pusi in centre

9Comentarii
Medicii, pusi in centre
„Strategia D.S.P. privind înființarea, organizarea și funcționarea Centrelor de permanență ale medicilor de familie din județul Bihor”

În prezent, în județul Bihor funcționează 5 Centre de permanență ale medicilor de familie, care asigură servicii medicale de urgenta la sediul acestora, la nivel de asistență medicală primară, în următoarele localități: Săcueni, Suplacu de Barcău, Holod, Pomezeu, Olcea.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor, împreună cu autoritățile administrației publice locale și județene, efectuează demersurile necesare pentru înființarea unor noi centre de permanență ale medicilor de familie, atât pe raza municipiului Oradea (în cartierele Ioșia și Nufărul), cât și alte localități din județ unde s-a evidențiat necesitatea amplasării strategice a acestor structuri de asistență medicală: Chișlaz, Valea lui Mihai, Sălard, Bratca, Dobrești, Tinca, Ceica, Rieni, în conformitate cu prevederile Normei metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, aprobată de O.M.S.P./O.M.I.R.A. nr. 1.024/496/2008.

În perioada următoare Ministerul Sănătății modifică legislația privind înființarea Centrelor de Permanență, prin aceasta crescând gradul de accesibilitate a populației, cât și obligația medicilor de familie de a efectua gărzi la un centru de permanență într-un teritoriu arondat.

O.S.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor