Medicii şi asistentele pleacă pe capete din ţară. Sâmbătă – Marşul alb al tăcerii. Urmează greva generală şi demisia în bloc a medicilor.

2Comentarii
Medicii şi asistentele pleacă pe capete din ţară. Sâmbătă – Marşul alb al tăcerii. Urmează greva generală şi demisia în bloc a medicilor.
15.000 de asistente şi 14.000 de medici au plecat în ultimii cinci ani din ţară.

O şedinţă a Colegiului Medicilor din România, organizată vineri, 1 noiembrie, chiar înainte cu o zi de protestul programat în Capitală, sub formă de marş al tăcerii, a scos la iveală situaţia tragică a sistemului sanitar românesc. La şedinţa CMR sunt 300 de medici, reprezentanţi ai colegiilor medicale judeţene din ţară au participat şi membri ai Coaliţiei profesioniştilor din sistemul sanitar românesc, organism ce uneşte toată suflarea din sistemul de sănătate al României.

În ultimii cinci ani au plecat din România 15.000 de asistente şi 14.000 de medici. „Care este valoarea socială a muncii? Şi de ce dispreţ atât de mare al societăţii faţă de munca noastră?”, au fost întrebări adresate de către vorbitorii de la şedinţa CMR, condusă de preşedintele dr. Vasile Astărăstoae.

Scandări

La această oră, un rezident duce acasă 750 lei şi se pare că nu există nicio şansă de dublare a salariilor pentru rezidenţi, ministeriabilii vorbind doar de transformarea salariilor pentru rezidenţi în nişte burse şi că acum veniturile tinerilor medici nu pot fi crescute decât cu maxim 20%.

„Libertate! Demnitate! Pentru România! Elita societăţii româneşti este evident elita medicală”, au scandat medicii prezenţi la şedinţa forului lor profesional.

Marşul se ţine

La întâlnirea de vineri, a participat şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Mulţi vorbesc, puţini citesc!”, a spus ministrul, care a transmis celor prezenţi la şedinţa CMR că el vrea să facă totul legal şi corect.

Cu toate acestea, liberalul nu a reuşit să convingă cu soluţii clare medicii prezenţi,

Prin urmare, sâmbătă, între orele 11:00 – 15:00, circa 5.000 de angajaţi din sistemul sanitar românesc (în jur de 50 din Bihor) sunt aşteptaţi la Marşul alb al tăcerii, organizat de către Coaliţia profesioniştilor din Sănătate. Protestatarii vor parcurge distanţa de la Parlamentul României la Ministerul Sănătăţii.

Pasul următor al Sănătăţii este grevă generală şi demisia în bloc a medicilor.

Protestatarii se vor întâlni sâmbătă, de dimineaţă, la orele 8:30, în mai multe puncte din Bucureşti, marşul începând la ora 11:00.

– traseul Piaţa Victoriei- Calea Victoriei-Piaţa Naţiunile Unite-Bulevardul Naţiunile Unite-Palatul Parlamentului (Parcul IZVOR).

– pe parcursul marşului, manifestanţii vor purta măşti chirurgicale

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor