Medicinisti oradeni, premiati la Sibiu

Mediciniştii orădeni, apreciaţi la Sibiu
Mediciniştii orădeni, apreciaţi la Sibiu
Mai mulţi studenţi medicinişti au fost premiaţi la Sibiu de către experţii în laborator.

La finele lunii mai, studenţi medicinişti de la Oradea au participat, pentru al doilea an consecutiv, la Manifestările științifice de la Sibiu, patronate de Societatea Română de Medicină de Laborator (SRML).

Astfel, un număr mare de studenţi de la Medicina Oradea au plecat la Sibiu cu ajutorul cadrelor didactice dr. Ligia Burtă şi dr. Diana Pelea, de la Centrul de Cercetări Medicale de Înaltă Performanță (CCMIP) de la FMF Oradea.

Excursie cu premii

La propunerea dr. Burtă, directorul Centrului de performanţă, excursia la Sibiu a studenţilor a fost sponsorizată de CCMIP, ca recompensă pentru prezentările deosebite pe care le-au avut la Oradea în cadrul Duplexului științific si Conferinţei Româno-Germane din aprilie şi iunie 2011.

În cele două zile ale Manifestărilor Ştiinţifice de la Sibiu, studenţii orădeni au participat la nouă ore de prezentări expuse, în premieră naţională, prin dublarea informatiei teoretice cu imagini video, filme si prezentarea bilingvă.

Premiul „Prof. Voiculescu” a fost acordat studentului la Medicină Generală an VI, Bogdan Leahu, premii de excelenţă primind şi studenţii Andrei Tarsoly, Romina Crișan (Medicină Generală II), Idara Udo (an VI, sectiunea limba engleză), Corina Costruț (Farmacie III), Camelia Bodogai (Farmacie II), iar studentul Marius Dialog (Medicină dentară II) a fost apreciat pentru veleităţile de organizator, informează dr. Diana Pelea.

Medicul informează că studenţii medicinişti de la Oradea au fost felicitaţi de președintele SRML, conf.univ. dr. Manole Cojoocaru. Apreciind că munca studenţilor medicinişti orădeni ar putea fi luat drept model şi în alte ţări, prof. univ. dr. Apostolos Georgepoulos, de la Clinica Universitară de Medicină Internă I din Viena, a propus organizarea unui congres internaţional medical în anul 2012, unde cei doi profesori orădeni coordonatori, dr. Burtă şi dr. Pelea, dar şi decanul FMF Oradea, dr. Gheorghe Bumbu, să angreneze studenţii pentru a participa, cu lucrări, timp de două zile.

O.Ş.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !