Medierea, doar cu acreditare

Firmele care furnizeazã servicii de informare, consiliere si mediere a muncii pe piata internã, fãrã a fi acreditate de Agentia Judeteanã de Ocupare a Fortei de Muncã (AJOFM) Bihor, riscã amenzi de pânã la 5.000 de RON.

Agentia judeteanã atentioneazã asupra cadrului legal care reglementeazã desfãsurarea acestor activitãti, reglementãri cuprinse de HG 277/2002. Hotãrârea cuprinde criteriile de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupãrii fortei de muncã, servicii precum medierea muncii, informarea si consilierea profesionalã.

„În vederea prestãrii acestor servicii specializate, agentii economici au nevoie de acreditare, din partea agentiei judetene în a cãror razã teritorialã îsi au sediul”, a explicat Dorel Drãghici, director executiv al AJOFM Bihor. Acesta a precizat cã filialele si sucursalele agentilor economici se supun separat procedurii de acreditare.

Contraventie

„Furnizarea, fãrã aceastã acreditare, a serviciilor pentru stimularea ocupãrii fortei de muncã, constituie contraventie, si se sanctioneazã, conform legii 76/2002, cu amendã de la 2.500 la 5.000 de lei RON”, a specificat Dorel Drãghici. Firmele care doresc sã se acrediteze, se pot adresa, pentru informatii suplimentare, personalului AJOFM Bihor, la numãrul de telefon 0259.436.821 (interior 123). Sediul agentiei judetene este situat pe strada Transilvaniei nr. 2.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !