Medii mai mici la admiterea în liceele de top

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Medii mai mici la admiterea în liceele de top
Excepție face profilul matematică-informatică bilingv de la C.N. „Emanuil Gojdu”. Ultima medie de admitere aici, în acest an, a fost 9,69, în timp ce anul trecut a fost 9,49. Acest profil rămâne cel mai râvnit de către absolvenții de gimnaziu.

Matematica a fost piatra de încercare pentru mulți dintre absolvenții clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Națională. Mediile mici obținute la această materie pot explica, parțial, de ce nivelul mediilor de admitere a scăzut comparativ cu anul 2017. Drastică este scăderea mediei de admitere la profilul matematică-informatică din cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, profil aflat anul trecut pe locul II în clasamentul mediilor de admitere, ultima medie de admitere fiind 9,49. Anul acesta, acest profil de la „Gojdu” îl găsim de-abia pe locul V, ultima medie fiind 8,80. Științele naturii, profil de la „Gojdu” aflat anul trecut pe cea de-a III-a poziție, îl regăsim anul acesta pe poziția a VIII-a, media de admitere scăzând de la 9,32 la 8,53.

În acest an, pe poziția a II-a a clasamentului este profilul Științele Naturii de la C.N. „Mihai Eminescu”, dar și aici media este mai mică: 9,12 comparativ cu 9,25 anul trecut. 8,66 a fost media de admitere în acest an la profilul matematică-informatică intensiv la C.N. „Mihai Eminescu”, comparativ cu 9,02 în 2017.

În aceeași notă, cu mici variații, au rămas profilurile de mate-info de la L.T. „Onisifor Ghibu”, respectiv Liceul Baptist „Emanuel”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor