Medinica dentara, acreditata

Medinica dentara, acreditata
În prezent, toate specializările de la Medicină sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali.

Ultima redută pentru menţinerea şi consolidarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost cucerită. Universitatea din Oradea a obţinut acreditarea specializării Medicină Dentară a FMF.

„Acum un an şi ceva, când ARACIS a vizitat toate specializările, Medicina Dentară a primit încredere limitată, cu vizită pentru un an. Singurul motiv pentru care am primit acest calificativ a fost inexistenţa numărului suficient de conferenţiari. ARACIS-ul prevede foarte clar în metodologie, minimum 25 şi până la 50% procent de conferenţiari şi profesori. Datorită faptului că de-a lungul anilor nu au fost promovaţi tinerii pe funcţii superioare, ARACIS-ul a găsit această problemă şi a acordat un an pentru rezolvarea ei. Noi am fost foarte limitaţi la decizii datorită existenţei Ordonanţei nr. 34, cu 15% angajări, adică trebuie să plece opt persoane ca să poţi angaja una, concursurile de promovare intrând în această categorie”, a spus rectorul Cornel Antal.

Calificativ

Pentru salvarea acestei specializări, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat scoaterea la concurs a patru posturi de conferenţiari, din cele opt disponibile pe toată universitatea.

„Oamenii erau pregătiţi, dar nu aveau titlul. Până la urmă au reuşit, iar ARACIS-ul a venit la finele lui 2011 şi a verificat toate aspectele. Astfel, Medicina Dentară a primit calificativul «Încredere»”, a mai informat Antal.

Potrivit acestuia, în prezent, toate specializările de la Medicină sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !