Mediu de afaceri in dezvoltare in Timis. Tinerii si-au redescoperit apetitul pentru firme

De M. Hoster
Mediu de afaceri in dezvoltare in Timis. Tinerii si-au redescoperit apetitul pentru firme
Zona de vest a României, mai ales judeţul Timiş, este una mai mult decât activă din punct de vedere economic. Conform datelor oficiale în Timiş funcţionează 4% din totalul firmelor active din punct de vedere juridic din România.

Dacă anul 2010 a fost unul care s-a caracterizat prin închiderea sau suspendarea activităţii pentru un număr destul de mare de firme, iată că 2011 cunoaşte o creştere a interesului pentru deschiderea de noi societăţi comerciale. Datele oficiale ale Oficiului Registrului Comerţului arată că în Timiş erau funcţionale la data de 31 octombrie 37834 de agenţi economici. Acestea reprezintă 4% din totalul operatorilor economici înregistraţi în România. Un număr mai mare de firme şi persoane fizice autorizate erau funcţionale doar în Cluj, respectiv Bucureşti, capitala dominând total din acest punct de vedere.

Revenind la Timiş, să spunem că din totalul entităţilor funcţionale în economie 29528 sunt societăţi comerciale, persoane juridice, iar 8306 sunt persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice.

Vestea bună este că apetitul timişenilor, mai ales al timişorenilor, pentru afaceri este în creştere. „Mai ales în cea de a doua parte a acestui an am observat o creştere a interesului pentru deschiderea de noi afaceri. Dacă în anii trecuţi erau multe firme de construcţii, acum numărul solicitărilor pentru acest sector au scăzut foarte mult. În top rămâne comerţul, mulţi vor să deschidă magazine. Majoritatea celor care solicită întocmirea de documente pentru depunerea dosarului la ORC sunt persoane tinere, în jurul a 30 de ani. Ei decid să încerce şi altceva decât clasicul job la care merg zilnic de dimineaţă”, ne-a declarat Viorel Marin, consultant juridic specializat în domeniul înfiinţării de noi firme.

Dacă 2010 era anul închiderii de firme, cel în curs este unul al înfiinţării de noi activităţi economice. Astfel, în primele luni ale anului 2010 în Timiş erau semnate actele pentru deschiderea a 3222 de noi agenţi economici. Pentru perioada ianuarie 2011 – octombrie 2011 numărul de noi agenţi economici înfiinţaţi a fost de 3999. Ca şi tip de afacere clasamentul este dominat de societăţile cu răspundere limitată, cu 2302 asemenea firme nou deschise.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !