Mega Image în locul Pieței Ioșia, din 2021

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
26Comentarii
Pe strada Cazaban nr. 69 va apărea un nou centru comercial, după ce piața a fost etichetată ca fiind nerentabilă.
Pe strada Cazaban nr. 69 va apărea un nou centru comercial, după ce piața a fost etichetată ca fiind nerentabilă.
După ce Piața Ioșia a fost demolată, se așteaptă ca retailer-ul belgian să își inaugureze noul său magazin din Oradea în prima jumătate a anului 2021.

Când Piața Ioșia se demola, Primăria Oradea avea deja semnat contractul de concesiune pe 25 de ani cu DVI Group Real Estate SRL din București, pentru cei 3.936 de metri pătrați. Compania s-a angajat să construiască un magazin Mega Image în locul fostei piețe, până în 2021.

În 27 iunie, Primăria și DVI Group Real Estate semnau un contract ce prevedea o concesiune de 33 lei/mp/an, adică doar cu un leu în plus pe an față de prețul de pornire al licitației. Celălalt competitor a fost Transgex!

Investitorul are la dispoziție un an de zile pentru a obține autorizația de construcție și încă un an pentru a construi centrul comercial. Magazinul ar trebui deschis, astfel, în prima jumătate a anului 2021. „Dacă nu respectă termenele asumate în contract, se calculează penalități de 1.000 de lei pe zi de întârziere și rezilierea contractului după șase luni de întârziere”, ne transmite Lucian Popa, directorul Patrimoniului Imobiliar din Primărie.

În ședința din 24 octombrie, dezvoltatorul a primit aviz favorabil din partea Comisiei Municipale pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CMUAT) din cadrul Primăriei Oradea.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor