Megainvestitii de 109 milioane euro

Investitii de 109 milioane euro
Investitii de 109 milioane euro
Proiecte si programe de investitii în valoare de 109,706 milioane euro se vor realiza în Oradea în perioada 2006-2008. Cea mai de anvergurã investitie, în valoare de 38 de milioane euro, vizeazã reabilitarea, modernizarea si extinderea infrastructurii (strãzi, apã, canalizare, reabilitare si extindere drum centurã).

Reabilitarea retelei de canalizare si a statiei de epurare a apelor uzate va costa peste 23 de milioane euro, iar realizarea haldei de gunoi ecologice este estimatã la 12 milioane euro. Investitiile sunt finantate din sase surse: bugetul local, credite bancare, bugetul de stat, fonduri ISPA, împrumuturi BERD si prin parteneriat public-privat.

Fonduri structurale

Alte patru investitii, demarate în perioada 2006-2008, vor fi realizate cu finantare prioritarã din fondurile structurale, completate cu finantare de la bugetul local. Acestea sunt urmãtoarele: sistemul integrat de producere si distributie de energie termicã (80 de milioane euro), dezvoltarea transportului public ca sistem integrat (10 milioane euro), închiderea haldei vechi de deseuri menajere (3 milioane euro) si sistemul integrat de colectare si gestionare a deseurilor (4 milioane euro).

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !