Megashowbizul vine peste noi! Anul concertelor aşteptate de-o viaţă

Reactualizat la:
Stadionul Cotroceni şi Complexul Romexpo din Bucureşti vor găzdui anul acesta concerte tari. Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Linkin Park, dar şi Kylie Minogue, Lenny Kravitz sau Nelly Furtado ne vor încânta în 2008.

Au mai fost trupe mari şi cântăreţi celebri pe scene româneşti, dar ce urmează să se întâmple în acest an e de bun augur pentru toate categoriile de fani. Prima vedetă care va sosi în România, în luna mai, este “Pasărea Phoenix”. Kylie Minogue, cu alte cuvinte.

I s-a spus aşa după ce a învins cancerul la sân, boală cu care a fost diagnosticată în 2005. Australianca a păşit pe scenă la vârsta copilăriei, împreună cu sora ei, Danii. La 12 ani primea roluri în soap opera, iar la 15 a apărut în programul “Young Talent Time”, unde a fost eclipsată de sora ei. La 18 ani cânta în duet cu Jason Donovan “Especially for you”, care a devenit un hit în Marea Britanie. Totodată, a constituit şi primul single al “Micuţei săgeţi”, cum a fost poreclită Kylie, dat fiind statura ei de 1,53 m şi mişcările de zvârlugă.

Primul ei single s-a vândut în Marea Britanie în peste un milion de exemplare. De altfel, englezii sunt, se pare, cei mai mari fani ai cântăreţei. În decembrie 2007 s-a anunţat că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îi va acorda vedetei “The Most Excellent Order of the British Empire” pentru servicii aduse muzicii. “Sunt surprinsă şi onorată în acelaşi timp! Mă simt extrem de emoţionată că Marea Britanie, ţara mea de adopţie, mă onorează în acest mod”.

Amestec de gheişă şi Barbarella

În viaţa personală, Kylie nu a fost norocoasă. Michael Hutchence de la INXS, iubitul ei din 1990, i-a dedicat melodia, deloc măgulitoare, “Suicide Blonde”. Fotograful Stephane Sednaoui, cu care a fost combinată în 1997, a spus despre ea că este un amestec de gheişă şi eroină de benzi desenate.

Designerul John Galliano vedea în ea un hibrid între Lolita – copilă seducătoare – şi Barbarella, eroină sexoasă şi dură de benzi desenate şi jocuri video. Ultima ei relaţie, cu actorul francez Olivier Martinez, nu a fost mai serioasă. Anul acesta, când îşi va schimba prefixul – face 40 de ani -, vrea să se aşeze la casa ei, în sensul găsirii unui bărbat matur în gândire.

Poate şi la ani, Kylie mărturisind că a făcut o pasiune pentru Sir Paul McCartney, dar acesta nu i-a răspuns la avansuri. Probabil că Paul, din cauza divorţului problematic prin care trece, nu are chef de o nouă relaţie, deşi Kylie a fost declarată cea mai sexy cântăreaţă de la premiile britanice NME.

Poate că în turneul european de anul acesta, intitulat “KYLIEX2008”, îi va cuceri cea de-a doua inimă din cele “2 Hearts”. În Marea Britanie, biletele pentru concert s-au vândut în 30 de minute după ce au fost puse în vânzare.

Iron Maiden ne încântă pe 4 august, pe stadionul … Iron Maiden şi Judas Priest, sarea şi piperul unei generaţii de metalişti
Una dintre cele mai adulate formaţii heavy metal, “Iron Maiden”, va concerta la Bucureşti în luna august, pe Stadionul Cotroceni, în cadrul turneului promoţional pentru noul album “Somewhere Back in Time”. Steve Harris, cel care a format Iron Maiden în 1975, a declarat că este foarte încântat să vină în România pentru a doua oară.

“Am mai fost la Bucureşti în octombrie 1995, dar va fi pentru prima dată când fanii români îl vor putea asculta pe Bruce (Dickinson) interpretând melodiile clasice”, a declarat Steve Harris pentru “Showbiz Spy”. “E ca şi când am concerta pentru prima dată aici şi sunt convins că şi fanii noştri vor fi la fel de înfierbântaţi cum vom fi şi noi”. “Clasicele”, cum le-a numit Harris, sunt cele care s-au vândut în peste 70 de milioane de albume.

Iron Maiden a suferit, de-a lungul timpului, mai multe transformări, ca, în prezent, să fie aproape de formula care a făcut-o celebră: Bruce Dickinson (voce şi chitară, membru între 1981 – 1993 şi din 1999 până în prezent), Dave Murray (chitară, din 1976 până în prezent), Adrian Smith (chitară, între 1980-1990 şi din 1999 până în prezent), Janick Gers (chitară, din 1990 până în prezent), Steve Harris (chitară bass, clape, din 1975 până în prezent), Nicko McBrain (baterie, din 1982 până în prezent) şi Michael Kennedy (clape, din 1988 până în prezent).
Într-un interviu acordat unui post de radio din Marea Britanie, Bruce a declarat că în turneul de vara aceasta vor cânta melodii pe care nu le-au mai cântat de 23 de ani. “Nu vă închipuiţi cât este de dificil pentru noi. A trebuit să învăţ din nou să le cânt.

Vă daţi seama că fanii noştri ştiu mai bine melodiile şi versurile decât noi? Ar fi extrem de jenant ca, pe scenă fiind, să nu fim în ton cu ei. Eu, unul, repet întruna şi am o surescitare pe care nu am simţit-o niciodată. Sper să ne ridicăm la aşteptările fanilor!”. Iron Maiden sunt celebri pentru mascota lor, “Eddie – Capul!”, care reprezintă “esenţa” trupei: grotesc şi “fucking humor”.

Iată povestea lui Eddie – care a devenit şi erou de jocuri video – spusă de Harris: “Eddie se născuse fără corp, mâini şi picioare, dar, la dracu!, părinţii îl iubeau oricum. Când să împlinească 16 ani, părinţii au găsit un medic ţăcănit care le-a promis că o să-i construiască lui Eddie un corp. Surescitaţi, au venit acasă şi i-au spus că îi vor face o surpriză de ziua lui, un cadou cum n-a mai văzut. «Oh, no!», a urlat Eddie. «Not another fucking hat!»”.

Fanii i-au numit zeii heavy metal

Eddie, celebra mascota Iron Maiden În cea de-a patra zi a Festivalului B’ESTFEST de la Bucureşti, headliner va fi trupa britanică Judas Priest, ai căror membri sunt consideraţi de fani “zeii heavy metal”, după albumul lor “Metal Gods”. Peste 40 de milioane de albume au vândut de-a lungul timpului.
Trupa a fost înfiinţată în 1969, în Birmingham, de către chitaristul K.K. Downing şi basistul Ian Hill, care se cunoaşteau din copilărie, urmând aceeaşi şcoală din West Bromwich. Trupa a influenţat curentul heavy metal din anii ’70 până în prezent, fiind şi cea care a lansat moda “heavy metal”, prin Rob Halford: motociclete Harley Davidson, pielărie, lanţuri etc.

În 1990, cei de la „Judas Priest” au fost implicaţi într-un proces civil, fiind acuzaţi că sunt autorii morali ai sinuciderii a doi tineri (dintre care unul a murit trei ani mai târziu, ca urmare a tentativei din 1985). Părinţii acestora i-au­ acuzat pe membrii formaţiei că au băgat mesajul subliminal „Do it”!, în melodia „Better By You, Better Than Me” de pe albumul „Stained Class”.

O întreagă echipă de avocaţi s-a străduit să demonstreze că „Do it”–ul subliminal era un îndemn la sinucidere. Una peste alta a fost un proces din care nimeni n-a înţeles nimic, pe măsură ce demonstraţia avocaţilor devenea din ce în ce mai complicată, implicând cunoştinţe de fizică. Cuantică! Acuzaţia a fost respinsă.

În prezent, trupa „preoţilor” este formată din Rob Halford (voce, membru între 1973 – 1993 şi din 2003 până în prezent), K.K. Downing (chitară, membru din 1969 până în prezent), Glenn Tipton (chitară, clape, din 1974 până în prezent), Ian Hill (bass, din 1969 până în prezent), Scott Travis (baterie, din 1989 până în prezent).

Atenţie, marele aventurier Lenny Kravitz e încă singur!
Spre sfârşitul lunii iulie, la Bucureşti va sosi veşnic îndrăgostitul şi nestatornicul Lenny Kravitz (44 de ani) pentru a-şi susţine, într-un turneu promoţional, noul album “It Is Time For A Love Revolution”. Spre deosebire de alte vedete, care spun că părinţii le-au orientat spre cariere artistice din fragedă copilărie, Lenny susţine că el singur s-a decis să devină cântăreţ de la vârsta de 5 ani.

Mama, actriţa de culoare Roxie Roker, şi tatăl, producătorul de ştiri de la NBC Sy Kravitz, evreu rus de origine, i-au cumpărat tobe, chitări, adăugând instrumente pe măsură ce copilul se plictisea de ele. L-au dus la concerte de jazz, de muzică religioasă, la operă. Invitat de tatăl său, Duke Ellington i-a cântat lui Lenny “Happy Birthday” când a împlinit 4 ani. Ella Fitzgerald, Bobby Short, Miles Davis, Sarah Vaughan l-au ţinut în braţe.

Pe la 7 ani a văzut un concert cu “Jackson 5”, care a devenit formaţia lui preferată. Cu capul plin de muzică, Lenny abia trecea clasele. Mai târziu, aceşti ani se vor regăsi în cariera sa, Lenny fiind un muzician rock complex, îmbinând stilurile rock, soul, funk şi chiar reggae.

În plus, ştie să cânte la chitară, baterie şi pian. La vârsta adolescenţei, pe la 15 ani, o luase pe arătură. Lipsea nopţi şi zile de acasă, dormea pe la prieteni, de cele mai multe ori prin maşini, compunând şi visând să-şi facă o formaţie.

Lenny, un mare crai pe care îl interesează în … La 16 ani şi-a luat un Ford Pinto, care i-a devenit şi casă. A fost recuperat, a terminat un liceu din Beverly Hills şi l-a convins pe tatăl său să-i dea banii pregătiţi pentru colegiu ca să înregistreze un demo. Cu acesta a primit multe oferte, dar i s-a cerut să mai lucreze la stil, să-l facă “black enough” pentru a fi în ton cu moda. A refuzat.
Inspirat de David Bowie, şi-a luat “numele de război” – Romeo Blue şi s-a pus pe cântat. Divorţul părinţilor, în 1985, şi-a pus amprenta definitiv asupra lui. Vrând să-i dovedească tatălui că se poate întemeia o familie adevărată, fără “trişări” şi aventuri extraconjugale, s-a căsătorit cu actriţa Lisa Bonet, iar în 1988 s-a născut fiica lor, Zoe Isabella.

În 1989 a început perioada “Let Love Rule!”, care a fost mai mult decât un album rock. A devenit un mod de viaţă. Fireşte, căsătoria cu Lisa s-a încheiat, în 1993. Multe iubite s-au­ perindat prin viaţa lui, printre care Nicole Kidman, Kylie Minogue, Madonna, Barbara Feltus – fosta soţie a lui Boris Becker, Natalie Imbruglia, Naomi Campbell şi multe, multe altele.

Se pare că se prinsese de el “blestemul” tatălui, care-i spusese odată: “Acum mă condamni pentru aventurile mele, dar eu te văd bine, vei face la fel!”. Pe tatăl său l-a iertat abia în 2005, cu puţin timp înainte ca acesta să moară de leucemie. Dar Lenny nu-şi acceptă soarta de “infidel”. Luna trecută recunoştea într-un­ interviu că e obsedat de ideea de a avea o relaţie serioasă.

Metallica, o legendă încropită din anunţuri la mica publicitate

2 x Metallica: James şi Kim
James Hetfield (chitară, voce, membru din 1981), Kim Hammett (prima chitară, din 1983), Robert Trujillo (bass, din 2003), Lars Ulrich (baterie, din 1981) – Metallica! De nouă ani îi aşteaptă fanii în România, de li s-au lungit urechile.

S-a mai zvonit de câteva ori că vor veni, dar n-a fost să fie! Acum e sigur, contractul e semnat. Pe 26 iulie, “Metallica” va concerta la Romexpo. “For God sake!” au trâmbiţat blogurile fanilor. Metallica a luat fiinţă în Los Angeles, în 1981, când bateristul Lars Ulrich a dat un anunţ în publicaţia “Recycler”: “Baterist, caut «metal musicians» pentru a face o formaţie”. Chitaristul James Hartfield a răspuns imediat. Nu le-a ieşit de-o formaţie, dar le-a ieşit de-o compilaţie, suficient să-şi­ dea seama că merită să meargă
mai departe.

La al doilea anunţ s-au ales cu Dave Mustaine, chitară principală. Primul lor demo, “Power Metal”, a atras şi restul membrilor trupei: Lloyd Grant, chitară solo, Cliff Burton, bass: “Kill ‘Em All”(1983), “Ride the Lightning” (1984), “Master of Puppets” (1986), “… And Justice for All” (1988) i-au făcut celebri şi le-a adus numeroase premii.

Pe 27 septembrie 1986, în timpul unui turneu european, autobuzul cu care mergeau a fost implicat într-un accident în Suedia, în urma căruia Cliff Burton a decedat. În 1999, pe 7 aprilie, Metallica a fost inclusă în “Walk of Fame”, iar primarul din San Francisco a proclamat 7 aprilie “Ziua Metallica”. Turneul european de anul acesta include participarea la festivaluri celebre: “Electric Weekend” în Spania, “Pinkpop Music” în Olanda, “Rock am Ring and Rock im Park”, în Germania etc.

Nelly Furtado va susţine un concert în cadrul … Nelly Furtado, frumoasa din Azore
Nelly Kim Furtado s-a născut în 1978, în Victoria, Canada. Părinţii ei, portughezi de origine, imigraseră din Insulele Azore, din Sao Miguel. Nelly – botezată astfel după numele gimnastei sovietice, favorita părinţilor la Olimpiadă – a început să cânte de la vârsta de 4 ani, în duet cu mama sa, în biserica romano-catolică din Victoria. A învăţat să cânte la instrumente muzicale de la 9 ani, iar acum cântă la trombon, ukulele, chitară şi clape.

La 12 ani a început să compună melodii, iar ca adolescentă a cântat într-o fanfară portugheză. A petrecut opt veri lucrând ca menajeră împreună cu mama ei la o familie din Victoria. În timpul unei vizite în Toronto, l-a cunoscut pe Tallis Newkirk, membru al formaţiei hip hop “Plains of Fascination”.

A contribuit cântând la albumul lor “Join the Ranks” (1996), apoi, după ce a absolvit liceul, s-a mutat în Toronto, unde şi-a înfiinţat propriul grup, “Nelstar”, împreună cu Newkirk. Apoi a colaborat cu Gerald Eaton de la “The Philosopher Kings”. În 1999 a înregistrat primul ei single “Party’s Just
Begun”.

A cochetat cu folclorul, care nu i-a adus satisfacţii, mai ales financiare. Nelly nu poate fi integrată într-o mişcare sau gen muzical. Talentul ei este de a mixa mai multe stiluri, cărora instrumentele la care excelează le dau o tentă aparte, particulară, “made Nelly Furtado”. La Bucureşti, Nelly va concerta pe scena Romexpo, în cadrul B’ESTFEST.

Linkin Park va cânta la BucurestiLinkin Park, imploraţi pe net
“Noi, fanii Linkin Park scriem această petiţie pentru a vă grăbi pe voi, membrii trupei Linkin Park, să veniţi în România. Există un fan club foarte puternic în România şi vă vom iubi din toată inima dacă aţi veni să cântaţi pentru noi”, scriau fanii trupei californiene pe www.petitiononline.com.

La vară vor avea bucuria să-i vadă, în sfârşit, la Bucureşti. Formaţi în 1996, au vândut deja peste 50 milioane de albume şi au câştigat două premii Grammy. Încă de la debut, cu “Hybrid Theory” au avut un succes fulminant, care a continuat cu albumul “Meteora”.

Membrii formaţiei sunt: Chester Bennington (voce, membru din 1999), Rob Bourdon (baterie, din 1996) Brad Delson, (chitară principală, din 1996), Dave Farrell “Phoenix” (bass, între 1996-1999 şi din 2001 până azi), Joe Hahn ( D.J., sunetist, din 1996) şi Mike Shinoda (voce, chitară ritm, clape, pian, din 1996).

Aerosmith, Madonna şi Gwen Stefani, între dorinţă şi probabil

Dintre proiectele neconfirmate încă sunt concertele celor de la Aerosmith, Madonna şi Gwen Stefani. Aerosmith, una dintre cele mai importante trupe rock americane, ar putea avea concertul inaugural în România în luna iunie, tot în Cotroceni.

Despre show-ul Madonnei sunt numai supoziţii. Fanii aşteaptă un turneu aniversar la împlinirea a jumătate de secol de viaţă (ce repede trece timpul!). Deocamdată, nimic concret. Tratative intense se duc şi cu managementul lui Gwen Stefani, fosta vocalista a trupei No Doubt, pentru un eventual concert la Bucureşti, probabil sub sigla Vodafone.
Adevarul.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !