Meheş Albert: „Sportul trebuie susţinut”

ORADEA - Jocurile Olimpice de la Beijing s-au încheiat, comentariile continuă, dar trebuie să se facă deja strategiile pentru competiţia de la Londra din 2012. La austeritatea economică decretată de administraţia municipală şi judeţeană în ceea ce priveşte sportul este cam greu de crezut că în Anglia vor ajunge şi sportivi bihoreni, asta bineînţeles dacă lucrurile nu vor evolua în sens pozitiv.

De aceeaşi părere este şi antrenorul federal de atletism, orădeanul Albert Meheş. „Aşa cum stau lucurile astăzi, 4 septembrie, nu avem nici o şansă să avem vreun sportiv bihorean la Londra 2012. Aud că sportul nu este printre priorităţile noii administraţii locale. Noul primar este preocupat de grădiniţe, şcoli, canalizări şi asfalt, şi asta e foarte bine. Numai că e posibil ca în acele grădiniţe şi şcoli să avem copii supraponderali sau obezi, şi asta nu e deloc bine. Sportul trebuie susţinut şi de factorii locali. Dacă DJS ajută sportul de masă, sportul de performanţă cine în sprijină?, se întreabă Meheş.

Declarat sportivul judeţului în 2007, atletul anului, cel mai bun sportiv al CS Crişul şi câştigătorul premiului de excelenţă, aruncătorul Adrian Pop este una din speranţele Bihorului pentru Londra. Însă lipsa unui loc de antrenament în oraş, a unei susţineri financiare pe măsură, care să includă hrana şi medicaţia necesară, ne fac să nu fim prea optimişti. Pop se antrenează acum pe imaşul din Cihei, nu are loc de muncă, nu are casă, singurul venit fiind din indemnizaţia oferită de CS Crişul. O realitate crudă pentru un vicecampion european şi multiplu medaliat naţional. „Pop are acum 20 de ani, iar în cei patru ani până la JO de la Londra trebuie să progreseze vreo zece metri”, explică Meheş.

 

Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase