Memoriu pentru drumurile din Apuseni

3Comentarii
Memoriu pentru drumurile din Apuseni
Obiectul memoriului semnat de 23 de primari îl fac: DN 74, care asigură legătura între Alba Iulia și Brad, județul Hunedoara – 110 km, DN 74, care asigură legătura între Câmpeni și Abrud – 14 km, și DN 75, care asigură legătura între localitățile Turda și Ștei, județul Bihor, în jur de 140 km.

„Am pregătit un memoriu pe care îl vom transmite domnului prim-ministru Mihai Tudose, prin intermediul domnului deputat Ioan Dîrzu, semnat de 23 de primari, în care arătăm starea celor trei drumuri (…) Aici (n.r. – în memoriu) am arătat tot ce înseamnă viața economică din Munții Apuseni. Am vorbit foarte mult despre minerit, despre ceea ce înseamnă prelucrarea lemnului, dar vedem că minerit nu mai avem, iar prelucrarea lemnului se face de această dată, zic eu, după lege. Nu se mai taie pădurile haotic, oamenii își folosesc lemnul pentru diferite activități pentru care sunt autorizați, iar pentru a dezvolta ultima parte care a mai rămas, turismul, avem nevoie de drumuri. Toți cei care vin în Apuseni vin pentru ospitalitate, pentru ceea ce noi, moții, însemnăm pentru ei, adică suntem niște oameni cu sufletul deschis, mărinimoși. Vin o dată, iar a doua oară ne spun: «Nu o să mai venim până nu vă faceți drumurile», cuvinte pe care le aud de fiecare dată”, a spus Călin Andreș, primarul de Câmpeni.

Un memoriu semnat de 23 de primari din Munții Apuseni, prin care se cere reabilitarea a trei drumuri naționale, pe o distanță de circa 260 de kilometri, nereabilitate de dinainte de 1989, va fi înmânat premierului Mihai Tudose.

Călin Andreș, primarul din Câmpeni, cel mai important oraș din Țara Moților, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că drumurile din Munții Apuseni DN 74, DN 74A și DN 75, care leagă județele Alba, Cluj, Hunedoara și Bihor, nu au mai fost reabilitate dinainte de 1989.

„Am pregătit un memoriu pe care îl vom transmite domnului prim-ministru Mihai Tudose, prin intermediul domnului deputat Ioan Dîrzu, semnat de 23 de primari, în care arătăm starea celor trei drumuri (…) Aici (n.r. – în memoriu) am arătat tot ce înseamnă viața economică din Munții Apuseni. Am vorbit foarte mult despre minerit, despre ceea ce înseamnă prelucrarea lemnului, dar vedem că minerit nu mai avem, iar prelucrarea lemnului se face de această dată, zic eu, după lege. Nu se mai taie pădurile haotic, oamenii își folosesc lemnul pentru diferite activități pentru care sunt autorizați, iar pentru a dezvolta ultima parte care a mai rămas, turismul, avem nevoie de drumuri. Toți cei care vin în Apuseni vin pentru ospitalitate, pentru ceea ce noi, moții, însemnăm pentru ei, adică suntem niște oameni cu sufletul deschis, mărinimoși. Vin o dată, iar a doua oară ne spun: «Nu o să mai venim până nu vă faceți drumurile», cuvinte pe care le aud de fiecare dată”, a spus Călin Andreș.

Primarul din Câmpeni a precizat că toți primarii semnatari ai documentului sunt din județul Alba.

Întrebat câți kilometri de drum ar urma să fie reabilitați, Călin Andreș a răspuns: „DN 74, care asigură legătura între Alba Iulia și Brad, județul Hunedoara – 110 km, DN 74, care asigură legătura între Câmpeni și Abrud – 14 km, și DN 75, care asigură legătura între localitățile Turda și Ștei, județul Bihor, în jur de 140 km”, a spus primarul.

De asemenea, primarul din Câmpeni a subliniat că una dintre puținele posibilități de dezvoltare a localnicilor din Munții Apuseni, zonă foarte frumoasă, este turismul.

„Zona este foarte frumoasă și dacă nu facem ceva pentru ea, o să pierdem și din puținii turiști care vin. Am discutat cu mulți administratori de pensiuni și au spus că au stat bine cu turiștii în această vară”, a mai spus Călin Andreș.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor