Memoriu vs miros, la Primăria Marghita

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Memoriu vs miros, la Primăria Marghita
În memoriul adresat APM, Primăria Marghita reclamă „implementarea lentă şi necorespunzătoare a măsurilor menite să reducă mirosul de dejecţii generat de Nutrisuin ”.

Memoriul formulat de Primăria Marghita este publicat în avanmpremiera dezbaterii publice de marți, 29 august 2017, de la ora 15, la sediul Primăriei Marghita ca urmare a solicitării autorizaţiei de mediu pentru „Creşterea intensivă a păsărilor de curte şi a porcilor, cu capacităţi de peste 2000 de locuri pentru porci de producţie (peste 30 kg)” a S.C. Nutrisuin S.R.L. În paralel, Primăria Marghita poartă un război în instanţă cu Nutrisuin după ce în prealabil a fost nevoită să revoce hotărârea prin care aleşii se opuneau investiţiei în ferma din Cheţ. Înainte de a-şi da acordul pentru investiţie, reprezentanţii CL Marghita au negociat cu conducerea Nutrisuin implementarea unor măsuri menite să reducă sau să elimine mirosul de dejecţii, negocieri concretizate printr-un acord scris. Montarea unui separator de dejecţii, folosirea de bacterii pentru tratarea dejecţiilor depozitate în canalele de dejecţii sub halele de creştere a suinelor, impermeabilizarea şi acoperirea iazurilor de depozitare temporară a dejecţiilor cu geomembrană textilă pentru a elimina contactul acestora cu aerul, plantarea de perdea vegetală pe latura dintre ferma Marghita şi municipiul Marghita şi între iazurile de depozitare a dejecţiilor au fost câteva măsuri agreate de părţi, cu termene precise de implementare.

Acum, primarul Pocsaly Zoltán şi consilierii locali Horváth Sándor, Florian Ciora și Marcel Sas, cer APM să verifice dacă Nutrisuin SRL îndeplinește condițiile impuse de lege atunci când solicită prelungirea autorizației integrate de mediu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !