Menţiune şi acceptări pentru talentatul artist fotograf Gheorghe Talpoş

De Crina Dobocan
Lucrări acceptate şi premiate
Lucrări acceptate şi premiate - © Foto: Gheorghe Talpoş
Trei acceptări şi menţiunea Royal Photographic Society (RPS) la concursul internațional 11th NBPC International Salon of Photography 2018, din India, pentru talentatul artist fotograf Gheorghe Talpoş.

Orădeanul nu este la primul Salon la care i-au fost acceptate ori premiate lucrările. Recent, Gheorghe Talpoş a avut acceptate mai multe fotografii la Salonul internațional „11TH NBPC International Salon of Photography 2018” (print & digital)” din India.

La această competiţie au participat 501 autori din 57 de ţări și 6.050 de lucrări. După ordinea secțiunilor, prima fotografie acceptată a fost „Swimmer” la categoria Digital Open Color, iar a doua a fost lucrarea intitulată „Photo Oradea”. Ultima fotografie acceptată în concurs a fost portretul renumitului actor de la Teatrul Regina Maria, Sebastian Lupu.

„Doresc să-i mulţumesc domnului Lupu, și pe această cale, pentru momentele frumoase pe care ni le-a dăruit. Această fotografie a fost distinsă cu o mențiune (Blue badge) RPS Ribbon (Royal Photographic Society). Pe lângă aceste trei fotografii, premiate în India, aș mai menționa una cu distinsa doamnă Mariana Koflet (un portret), care a primit medalia de aur la Salonul din Aleksinac în cadrul concursului internațional «MNE SER CIRCUIT 2017» – Muntenegru (Serbia)”, a declarat Talpoş.

Dragostea lui Talpoş pentru fotografie s-a născut înainte de Revoluţie. Artistul a început să fotografieze, pe ascuns, în anul 1987 (fără acordul tatălui său), cu un aparat de fotografiat Zenith-E TTL.

„Cu acordul lui am început, în anul 1996, când am primit acel aparat cadou. În anul 2009 am făcut cursul de fotografie cu reputatul fotograf orădean Claudiu Szabo, în cadrul Clubului Fotografic «Nufărul» Oradea. Am fost membru al acestui club până în anul 2017”, ne-a mărturisit artistul.

De atunci, fotografiile sale au fost acceptate la concursuri internaţionale și naționale. Până în prezent a adunat un număr de 57 de fotografii acceptate, o medalie de aur, una de argint, o plachetă „Carol Pop de Szatmary” și 8 mențiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !