Mere cu gramaj la limita

1Comentariu
Mere cu gramaj la limita
Merele primite de Liceul Aurel Lazăr nu arată grozav. Dimpotrivă. Totuşi, elevii de-a VII-a spun că le plac.

Jurnal bihorean s-a deplasat vineri la Liceul Aurel Lazar din Oradea, pentru a vedea la faţa locului modul în care se prezintă merele. Administratorul liceului, Mariana Cuc, ne-a arătat merele, care, ca să fim sinceri, nu arătau deloc grozav. De aceeaşi părere a fost şi Mariana Cuc, care s-a declarat dezamăgită de dimensiunea mică şi de imperfecţiunile fructelor. Doamna administrator ne-a spus că merele sunt aduse de furnizor de două ori pe săptămână, cu noaptea în cap, fiind preluate de portar şi magazioner. Vineri, după ce copiii şi-au dus la clasă merele primite, în lăzi mai rămăseseră câteva zeci de mere. Ni se spune că oricum se aduc mai multe mere decât copiii prezenţi şi nu toţi şcolarii îşi iau mărul zi de zi. 

Elevii clasei a VII-a, singura din tot liceul, nu s-au arătat nemulţumiţi de mere. Întrebaţi de redactorul Jb dacă îşi mănâncă merele şi, mai mult, dacă le plac, aceştia au răspuns în cor: „daaa!”. Directorul adjunct al şcolii, prof. Rodica Sabău, a avut obiecţii doar la mărimea merelor. „Însă, dacă vor, îşi pot lua câte două. Mai bine aşa, decât să fie din alea cu E-uri, să nu le placă”, ne-a spus vineri profesoara Sabău, aceasta după ce înainte cu o zi, la telefon, ne declarase că merele nu arată prea bine.

Am informat-o pe Rodica Sabău că cei de la Consiliul Judetean aşteaptă sesizări din partea şcolilor, cu privire la calitatea merelor. Mai mult, se aşteaptă de la responsabilii din şcoli să nu le recepţioneze, dacă aşa consideră! Interlocuitoarea noastră nu s-a arătat însă dornică de asemenea demersuri. Prof. Sabău: „Atâta timp cât părinţii nu ne sesizează…”.

La limita de jos

Jurnal bihorean a cântărit trei mere luate prin sondaj de la Liceul Aurel Lazăr. Le-am dus la un magazin alimentar, unde le-am pus pe cântarul electronic. Un măr avea 86 de grame, altul fix 90 de grame, iar cel de-al treilea a cântărit 96 de grame. Conform contractului încheiat de CJ Bihor cu furnizorul Derpan Galaţi, un măr trebuie să cântărească între 90 şi 150 de grame. Aşadar, câştigătorul licitaţiei a avut grijă să furnizeze mere la limita inferioară a gramajului. Sau chiar sub această limită.

CĂLIN CORPAŞ

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor