Mersul pe jos va fi uitat

1Comentariu
Masinile
Masinile
REŞIŢA – În ciuda frigului de afară, marţi 13 decembrie 2006,centrul civic al municipilului a fost plin de zâmbetele calde ale copiilor, profesorilor, părinţilor şi primarilor celor 11 localităţi din Caraş-Severin, care au primit de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării minibusuri destinate transportului şcolar.

Cele 11 Fiat Ducato, obţinute prin „Programul de optimizare a transportului elevilor“, au ajuns la Armeniş, Berlişte, Bozovici, Caraşova, Ciclova Română, Copăcele, Fârliug, Răcăşdia, Sasca Montană, Slatina Timiş şi Ticvaniu Mare. În semn de mulţumire faţă de autorităţile care au făcut demersuri în vederea obţinerii microbuzelor, ieri la ceremonia de preluare, fiecare localitate beneficiară a venit cu o delegaţie de elevi.

Doar pentru ei sunt microbuzele. Primarii au mulţumit autorităţilor judeţene şi Inspectoratului Şcolar pentru aceste daruri care ajută la rezolvarea unei probleme majore: aceea a transportului şcolar. În toate aceste comune, au fost elevi care trebuiau să meargă chiar şi şase kilometri pe jos până la şcoală. „Suntem atât de mulţumiţi că ne-au dat microbuze. Copiii erau nevoiţi să meargă pe jos.

Noi suntem din Ticvaniu Mic şi tot ne-a fost greu, dar sunt o serie de elevi din Secăşeni, Cârnecea, care nu aveau cu ce ajunge la şcoală“, ne-a spus dna Ana Răuţ, mama a doi elevi.Bucuria primarilor celor 11 localităţi a fost şi mai mare, mai ales că ei erau primii luaţi la întrebări de părinţi. „Noi sperăm ca anul viitor să reuşim să rezolvăm complet problema transportului şcolar şi în celelalte localităţi din judeţ“, a declarat inspectorul şcolar general, Gheorghe Magas.

Nina Curiţa1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor