Mesaj de la societatea civila

Mesaj de la societatea civila
În perioada 23 – 25 septembrie, la Sinaia, a avut loc sedinta anuala a Adunarii Generale a Asociatiei Pro Democratia, care l-a desemnat din nou pe Cristian Pârvulescu ca presedinte.

Cei 50 de reprezentanti ai cluburilor au votat strategia APD pentru perioada 2005 – 2007, au ales un nou Consiliu de Conducere si l-au învestit pe Cristian Pîrvulescu cu un nou mandat în functia de presedinte al Asociatiei.

„Din judetul Timis au fost prezenti la Sinaia doi membri în Adunarea Generala. Alaturi de ei a mai fost Mihai Lisetchi, ca membru în Consiliul de Onoare al asociatiei si eu”, ne-a spus Cristian Bratu, coordonator regional al Asociatiei Pro Democratia.

Motiune

În cadrul reuniunii a fost votata o motiune care exprima îngrijorarea existenta la nivelul Asociatiei cu privire la derapajele democratice, din ce în ce mai frecvente, de pe scena politica româneasca. Asociatia Pro Democratia cere clasei politice sa raspunda cererilor publice privind reforma politica si institutionala.

Membrii acestei organizatii cred ca în acest sens este nevoie de schimbarea modului de organizare al alegerilor, de reforma a sistemului electoral la nivel local si national în sensul introducerii votului uninominal cu respectarea principiului reprezentarii proportionale si modificarea legislatiei privind partidele politice si finantarea acestora pentru asigurarea unei cât mai mari democratii interene si a transparentei.

„Aceasta motiune este de fapt un mesaj public catre clasa politica româneasca”, a mai precizat Cristian Bratu.

Carmen Barna