Mesaje antidrog şi antialcool

Mesaje antidrog şi antialcool
ORADEA - Ceainăria literară inaugurată miercuri, în incinta Librăriei Gutenberg, a fost gazda conferinţei de presă organizate de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, care a expus trei proiecte demarate de aceasta pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi.

Astfel, începând cu 15 octombrie, membrii Departamentului de Asistenţă Socială din cadrul asociaţiei au împărţit rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru anotimpul friguros, unui număr de 12 copii, ai căror familii nu şi-ar fi putut permite să suporte financiar aceste cheltuieli. Tot în cadrul acestui proiect, o fetiţă a primit o pereche de ochelari, iar doi nou născuţi au primit lapte praf pentru o perioadă de trei luni. „Costul total al proiectului se ridică la valoarea de aproape 3200 lei, bani asiguraţi de Fundaţia Principesa Margareta a României”, a precizat Pal Rita, coordonatorul proiectului.

Un alt proiect derulat de Asociaţia Caritas Eparhial are drept scop prevenirea alcoolismului, aflat pe locul cinci în topul cauzelor de deces şi a consumului de droguri. Astfel, membrii asociaţiei şi 12 voluntari vor împărţi pliante şi fluturaşi cu această tematică, în special adolescenţilor, dar şi adulţilor. „Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean, este acum în derulare şi va dura până la sfârşitul acestei luni, timp în care sperăm ca cel puţin 7.000 de adolescenţi să vină în contact cu aceste informaţii”, a menţionat coordonatorul proiectului, Anamaria Lazăr. Al treilea proiect anunţat la conferinţa de presă de miercuri, vizează implicarea tinerilor în activităţile culturale. Astfel, peste 100 de voluntari şi 20 de clovni din cadrul asociaţiei, aflaţi la vârsta adolescenţei, se vor deplasa în câteva oraşe din judeţ, şi vor susţine o serie de momente de divertisment adresate copiilor bolnavi, celor vârstnici aflaţi în azilele de bătrâni şi copiilor de la casele de tip familial. Potrivit informaţiilor furnizate de Adela Ghiţulescu, coordonatorul acestui proiect, tinerii vor prezenta scenete presărate cu trucuri, improvizaţii şi numere de magie.

Malina Pop

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !