Meserii bănoase, meserii naşpa

Meserii bănoase, meserii naşpa
ORADEA – Cele mai mari câştiguri sunt realizate de contribuabilii care obţin venituri din activitatea de comercializare a cărnii. Cel puţin aşa consideră Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, care a stabilit o normă de venit pentru comerţul cu carne de 9.900 de lei pentru anul 2008. Norme de venit an 2008

Alte activităţi care aduc bani buni la bugetul celor care le practică sunt cele de vopsitorie auto – cu o normă de 9.000 de lei, tâmplărie – 8.800 de lei, norma de venit, tinichigerie – cu o normă de venit pe 2008 de 8.200 de lei.

Zugravii, faianţarii şi mozaicarii câştigă şi ei destul de bine, Fiscul bihorean stabilindu-le o normă de venit de 8.000 de lei/an. Un venit de 5.100 de lei estimează DGFP Bihor că vor obţine contribuabilii care obţin venituri din comerţ cu plante medicinale, îmbrăcăminte şi încălţăminte, casete audio şi video, lână şi piei crude.

Câştiguri mici

Cele mai mici norme de venit sunt stabilite pentru contribuabilii care obţin venituri din activitatea de remaiere a ciorapilor – 3.500 de lei/an – activitate care în ultima vreme este ca şi inexistentă în Oradea. La fel şi cea de lustragiu, pentru care norma de venit este de 3.900 de lei/an. Aceeaşi normă o au şi persoanele care efectuează cărăuşie cu un cal în Oradea. Ori, cum circulaţia căruţelor este interzisă în interiorul oraşului, este greu de crezut că această normă poate fi realizată vreodată. O normă de venit de 4.000 de lei/an o au contribuabilii care realizează venituri din activitatea de toarcere, tescuire, dresură de animale, corsetărie, acordarea şi repararea de instrumente muzicale. O activitate relativ nou, serviciul de afumare de carne şi slănină, este normată şi ea la 4.000 de lei pe an.

„Contribuabilii trebuie să ştie că aceste norme de venit sunt stabilite pentru activitatea desfăşurată în Municipiul Oradea, pentru celelalte oraşe şi comune ale judeţului normele fiind mai mici. De asemenea, este bine de ştiut că impozitul datorat statului este de 16% din norma de venit, indiferent de venitul realizat, pentru contribuabilii care au optat pentru impunerea la normă de venit”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !