Meserii tradiţionale învăţate cu ajutorul gadget-urilor

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Meserii tradiţionale învăţate cu ajutorul gadget-urilor
Primul „Centru integrat pentru dezvoltarea mobilității transfrontaliere prin utilizarea tehnologiilor avansate” va fi ridicat în centrul Oradiei.

E rodul parteneriatului a două organizaţii patronale din Bihor şi din Ungaria. Acesta nu e primul centru inovativ creat de Federaţia Patronilor Bihor. Un centru bazat pe energii alternative a fost inaugurat de aceeaşi organizaţie la Oşorhei.

Valoarea proiectului depășește 2 milioane de euro și va fi realizat prin colaborarea dintre Federaţia Patronilor Bihor şi organizaţia omonimă PRIMOM din Ungaria.Cele două organizaţii patronale sunt partenere în proiectul RO-HU depus luna trecută.

Conform preşedintelui FPB Ioan Lucian proiectul se va concretiza într-o clădire situată în zona centrală a Oradiei de circa 1000 mp care va cuprinde o platformă de comunicare, laboratoare de formare prin tehnologii imersive în diferite profesii cerute de piață, dar și mai multe spații de comunicare în domeniul formării antreprenoriale, al comunicării transfrontaliere în timp real și de identificare a oportunităților profesionale.

28822309_10212963410213146_135530736_o

Acest proiect s-a născut din dorinţa de a rezolva o problemă din ce în ce mai mare cu care se confruntă angajatorii: lipsa forței de muncă bine calificată și asociată cu nevoile mediului de afaceri.În acest context, Federația Patronilor Bihor a studiat și diseminat o soluție care să producă sinegia cererii cu oferta în domeniul forței de muncă.

Ioan Lucian puncă că proiectul transfrontalier depus luna trecută este unul „ inovativ și original care, bazat pe tehnici imersive de formare și perfecționare în meseriile prezentului folosind metodele viitorului”.

„Invățarea unor meserii cum sunt cele de sudor, mecanic auto, montator, constuctor, asistent medical, cu ajutorul gadget-urile cu aplicații personalizate pentru fiecare profesie în parte, va deveni o plăcere, o joacă ce va permite o integrare mult mai ușoară pe piața muncii a tuturor celor care vor să se formeze în modul cel mai modern cu putință”, anticipează preşedintele FPB, rezultatele procesului educaţional derulat în cadrul centrului.

cladire0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !