Mesterul Manole, in varianta moderna

Lansarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană
Lansarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană
Romanul „Focul ce ne arde” prezintă povestea de dragoste dintre Ana şi Alexandru, varianta modernă a Meşterului Manole.

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea a fost luni gazda unei triple lansări de poezie. Scriitoarea româno-canadiană Flavia Cosma şi-a lansat aici volumele de poezie „Pe căi de nimeni ştiute” şi „Cartierul latin” şi romanul „Focul ce ne arde”. Cărţile au apărut la Editura Ars Longa din Iaşi şi vor fi lansate în mai multe oraşe din ţară.

Cele trei volume au fost prezentate de profesorii Dan Popescu, Dana Sala, Liviu Câmpeanu şi avocatul Paşcu Balaci. Despre romanul „Focul ce ne arde” a vorbit şi Elisabeta Pop, coordonatoarea acestei manifestări.

Dragoste şi istorie

„Romanul «Focul ce ne arde» are o scriitură modernă. Fiecare capitol începe ca un poem în proză, un capitol vorbeşte despre viaţa reală, un altul prezintă povestea de dragoste dintre Ana şi Alexandru, un fel de Meşterul Manole şi Ana în variantă modernă. Este un roman scris frumos, cu eleganţă şi sensibilitate, scris de un om plecat din 1975 din ţară”, a spus Elisabeta Pop.

Manifestarea a fost organizată de Filiala Bihor a Fundaţiei Academia Civică.

Flavia Cosma este scriitoare, poetă şi traducătoare româno-canadiană. Este câştigătoarea a numeroase premii internaţionale. Flavia Cosma a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti şi a studiat teatrul în România. Flavia Cosma a publicat 17 volume de poezie, un roman, o carte de memorii de călătorie (atât în română, cât şi în engleză) şi cinci cărţi pentru copii. Volumul său de versuri „Leaves of a Diary” a fost acceptat în cadrul Universităţii din Toronto, la catedra E. J. Pratt Canadian Literature ca material didactic pentru anii 2007 – 2008, iar poemele şi cărţile sale au obţinut numeroase premii. În 2008, Flavia Cosma a fost aleasă International Affairs Chair în cadrul Ligii Poeţilor Canadieni. Ea este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Flavia Cosma este, de asemenea, directoarea reşedinţei internaţionale pentru scriitori şi artişti, Val-David, din Quebec.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !