Metodologii noi pentru examene

Metodologii noi pentru examene
BUCURESTI - Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a publicat pagina propie de Internet, www.edu.ro, proiectele de metodologii privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2009 şi a tezelor cu subiect unic în anul şcolar 2008-2009.
Proiect metodologie Bac 2009
Proiect metodologie teze 2008-2009

Documentele sunt supuse dezbaterii publice, astfel că toţi cei interesaţi să aducă argumente, propuneri şi sugestii pe această temă, o pot face electronic pe adresa de e-mail info@cnceip.ro sau, în scris, pe adresa Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (str. General Berthelot nr. 26, Bucureşti, sector 1, cod 010168).

Toate sugestiile şi propunerile de completare şi modificare ale celor două acte normative pot fi trimise în termen de o lună.Toate vor fi analizate şi, după caz, integrate în proiecte.

Modificări de atribuţii

Printre noutăţile aduse de noua metodologie de Bacalaureat este completarea atribuţiilor preşedintelui comisiei de bacalaureat din centrul zonal de evaluare care trebuie să se asigure că membrii comisiei nu fac publice informaţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise evaluate în cadrul centrului respectiv.

Profesorii evaluatori au ca nouă atribuţie asigurarea confidenţialităţii cu privire la conţinutul lucrărilor scrise care le-au fost repartizate spre evaluare, precum şi obligativitatea de a preda telefoanele mobile pe întreaga perioadă de evaluare. În plus, la evaluarea lucrărilor scrise, profesorii evaluatori nu vor face sublinieri sau menţiuni pe acestea.

Catalog electronic pentru teze

Pentru teze a fost înscrisă definiţia catalogului electronic, document informatizat util, în special, în vederea distribuirii computerizate a elevilor în ciclul inferior al liceului. Urmare a introducerii catalogului electronic, comisiile din unităţile de învăţământ au primit noi atribuţii.

La evaluarea şi notarea tezelor, perioada de evaluare a fost extinsă la şase zile, iar cea pentru rezolvarea contestaţiilor perioada de reevaluare a tezelor a fost extinsă la trei zile. Documentul reglementează şi condiţiile de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe, programul şcolar pentru zilele în care se susţin tezele şi introduce obligativitatea elevilor de la clasele cu frecvenţă redusă de a susţine tezele în clasele a VII-a sau a VIII-a.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !