„Mi-au batut crunt si fiul!”

77Comentarii
„Mi-au batut crunt si fiul!”
Dumitru Baba şi fiul său afirmă că nu vor ierta mascaţii din cauza cărora sunt internaţi de o săptămână.

O familie orădeană a trecut printr-o experienţă de neuitat după ce manelistul Pufi l-a pârât pe Dumitru Baba unor poliţişti amici cum că ar fi lovit trei maşini în seara din 16 februarie. Totul a pornit de la faptul că Baba senior a încercat să-l liniştească pe Pufi care, la volan fiind, se răstea la un vecin care descărca o dubiţă blocând strada Moldovei. Baba s-a oferit să-şi ajute vecinul să descarce mai rapid, arătându-i totodată grăbitului şofer o rută ocolitoare. Însă acesta a ameninţat că-şi cheamă amicii poliţişti. Zis şi făcut.

„Au venit iniţial patru poliţişti de ordine publică, au dat mâna şi au vorbit la per-tu cu cel care am înţeles apoi că e solistul unui club de manele învecinat. Degeaba am încercat eu şi vecinul Sandu să explicăm agenţilor că nu e nicio maşină lovită lângă bloc şi că n-am fost la volan. Când au zis să merg cu ei la secţie, am dat să scot telefonul să-mi anunţ familia. Atunci au tăbărât pe mine să mă încătuşeze. Am strigat după ajutor iar un vecin mi-a alertat familia”, povesteşte Baba.

Potrivit acestuia, până să-i vină soţia şi copii în ajutor, la colţul blocului a mai sosit încă un echipaj plus mascaţi.

Un mascat cu suflet

„Soţia şi fiica mea i-au rugat să nu mă mai lovească, dar un mascat mi-a trântit nevasta la pământ iar altul a vrut să-l lovească pe vecinul handicapat. Alexandru le-a zis că omul e foarte bolnav şi a dat să-şi ridice mama. Atunci au sărit şi pe el. Ne-au băgat în dubă. Pe băiat l-au pus cu burta pe scaun şi cu capul în jos, lângă al meu, iar un mascat masiv s-a aşezat cu fundul pe el iar alţii ne loveau. Când i-au dat cu bocancul în cap i-am rugat să nu-mi omoare copilul. Degeaba. La Poliţie, pe Calea Aradului, ne-au bătut în încăperi separate. Trei mă loveau imediat ce încercam să mă mişc. I-am zis şi la al patrulea, care stătea lângă perete, să dea şi el, că mi-e totuna, dar a plecat cu ochii în lacrimi. Doar el avea suflet”, mai spune Baba.

Apoi, un alt mascat a chemat un poliţist rutier care i-a solicitat să sufle în fiolă. „L-am întrebat dacă m-a văzut conducând, în trafic, şi atunci agentul rutier a plecat”, continuă Baba.

Cătuşe fără chei

Potrivit acestuia, în jurul orei 05:00 i s-au umflat mâinile de la cătuşe iar poliţiştii au început să se agite fiindcă nu găseau cheia, şi au chemat şi ofiţeri superiori ca să le aprobe chemarea Ambulanţei. „40 de minute nu au găsit cheia şi am început să-mi pierd cunoştiinţa. Când a venit Ambulanţa au aruncat o găleată de apă să-mi spele sângele şi să-mi mai revin. Însă m-a descătuşat abia la Spital, când i-a întrebat doctorul ce mi-au făcut? Pe Alex l-au mai ţinut la Poliţie până la ora 11:00”, afirmă Baba.

Deşi se plânge că îi este amorţită o mână şi jumătatea stângă a capului, fiindu-i făcută puncţie în coloană pentru a se afla motivele, Dumitru Baba subliniază că va merge până la capăt în acţiunea penală împotriva poliţiştilor pentru suferinţele îndurate de fiul său şi pentru trauma la care i-a fost supusă fata. De-altfel, familia Baba a sesizat DGAPSC Bihor motivând că minora are accese dese de plâns şi are nevoie de psiholog.

„Mă întreb când au dat ultimul test psihologic brutele de la mascaţi?”, încheie Baba.

C.H.

  77Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor