„Mi s-au luat ani din viaţă”

„Mi s-au luat ani din viaţă”
ORADEA - Conferinţa de presă săptămânală de la LPS Bihorul i-a avut astăzi ca protagonişti pe directorul Dan Matei, directorul adjunct Lucian Stance şi profesorii Korodi Ibloya, Simona Zau şi Virgil Preda.

Directorul Dan Matei a evidenţiat rezultatele obţinute în ultima săptămână de sportivii liceului, dintre care se detaşează victoriile obţinute de echipele de fotbal juniori A (antrenor Jambor Ioan), respectiv juniori B (antrenor Gheorghe Bulc), în faţa formaţiilor similare ale CSŞ Lugoj, ambele cu scorul de 4-0.
Profesoarele Korodi Ibolya (participantă la JO de la Moscova 1980) şi Simona Zau au expus presei proiectele de programe care sunt derulate la LPS Bihorul, din care se remarcă următoarele: „Şanse egale pentru toţi copiii”, Fără violenţă în şcoala mea”, Alcoolul curmă drumul spre performanţă”, etc.

Un nou început

Profesorul Virgil Preda a subliniat momentul deosebit de care beneficiază atletismul orădean o dată cu cooptarea sa în structurile CS Municipal. „Am aşteptat timp de treizeci de ani pentru a fi băgat în seamă în acest oraş. Mi s-au luat ani din viaţă şi am fost umilit în lupta cu morile de vânt, cu imbecilii care au distrus sportul bihorean în perioada de după 1989. Din fericire, atletismul orădean se află acum în faţa unui nou început. Suntem un oraş unicat în ţară în ceea ce priveşte structura atletismului pe categorii de vârste, având creat un triunghi al performanţei: copiii şi juniorii sunt cuprinşi la LPS Bihorul, studenţii la CS Universitar, iar seniorii vor fi legitimaţi de acum înainte la CS Municipal. Rezultatele vor veni, chiar dacă pe parcurs am pierdut numeroşi sportivi, care nu au fost sprijiniţi în niciun fel la vârsta senioratului. Exemplul lui Sebestyén Edward, primul săritor în înălţime bihorean care a trecut de 2,20 metri, şi care a trebuit să se lase de sport din cauza nepăsării celor care trebuiau să-l ajute, este elocvent în acest sens”, a declarat Virgil Preda.

Sportul şi educaţia

Reputatul antrenor, care este preşedintele AJ de Atletism Bihor şi membru în Comitetul federal al FR Atletism, speră că secţia de atletism a CS Municipal va beneficia de un buget corespunzător. Virgil Preda a deplâns faptul că tot mai puţini copii practică sportul. „Cea mai bună educaţie pentru copii o constituie stadionul, întrecerea sportivă. Din nefericire, se simte pe plan mondial un veritabil regres în acest sens. Se merge spre droguri, cercei şi alcool, în detrimentul unei educaţii sănătoase, prin sport”, a conchis antrenorul orădean.

 

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !