Micii eminescieni se simt inghesuiti de scolareii de la Szacsvay Imre

De Cristian Horgoș
3Comentarii
Placa Școlii „Szacsvay Imre” i-a nedumerit pe părinții micilor eminescieni
Placa Școlii „Szacsvay Imre” i-a nedumerit pe părinții micilor eminescieni
Edilii asigură că vor soluționa nemulțumirea părinților „eminescieni” privind comasarea cu școlăreii de la „Szacsvay”.

Școlăreii de la două unități de învățământ cu nume de poeți, nu prea „au rimat” împreună. Iar în urma sesizărilor depuse de Comitetul de părinți a elevilor de ciclu primar de la Colegiul „Mihai Eminescu”, primarul Ilie Bolojan l-a delegat pe șeful Administrației Imobiliare Oradea (AIO) să rezolve problema apărută.

„Am convenit ca mâine (vineri – n.red.), să găsim împreună cu Inspectoratul Școlar Județean o soluție convenabilă pentru ambele părți. Spații există, rămâne doar să stabilim varianta optimă, ținând cont de avizele sanitare și de doleanțele părinților”, ne-a declarat ieri Cristian Beltechi, șeful AIO.

„Cantină” fără aviz sanitar

În sesizări trimise Primăriei Oradea, Prefecturii și la IȘJ Bihor, comitetul de părinți a elevilor de ciclu primar din cadrul CN „Mihai Eminescu” a reclamat faptul că nu s-a aplicat încă reorganizarea rețelei de învățământ în Oradea, recte extinderea CN „Mihai Eminescu” și în clădirea de pe str. Stănișoarei.

Astfel, Școala „Szacsvay Imre” (unitate formată din clasele cu predare în limba maghiară de la Școala „Dacia” și de la fosta Școală „George Coșbuc” în sediile de pe străzile Mihai Eminescu și Tudor Vladimirescu) a mai păstrat un spațiu pentru luat masa, de către elevi, în clădirea de pe Stănișoarei. Aceasta în ciuda hotărârii Consiliului Local Oradea și a deciziei IȘJ Bihor privind clădirile în care Colegiul „Eminescu” și Școala „Szacvay” își pot desfășura activitatea.

„Într-o sală a clădirii de pe strada Stânișoarei, trei clase de la maghiară plus clasa zero aflată în clădire iau masa zilnic, sala de mese fiind fără avize sanitare, fapt asupra căruia IȘJ Bihor a fost informat”, reclamă Vasile Moza, reprezentant al părinților elevilor eminescieni. Acesta mai arată că școlarii de la „Eminescu” iau masa la cantina IȘJ Bihor, dar lecțiile lor sunt deranjate, la amiază, de elevii care vin de la „Szacsvay Imre” să ia masa în clădirea de pe strada Stânișoarei.

Îngrijorarea părinților a fost alimentată și de faptul că pe lângă placa Colegiului „Mihai Eminescu” de pe clădirea de pe strada Stânișoarei a fost postată și placa Școlii „Szacsvay Imre”, ceea ce le-a dat sentimentul că situația nu ar fi una temporară.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor