Micii sanitari în competiţie

1Comentariu
Micii sanitari în competiţie
ORADEA – Joi a fost ziua competiţiei celei mari. 13 echipaje, a câte cinci componenţi fiecare, din care şapte de liceu şi şase gimnaziale, s-au întrecut în cadrul fazei judeţene a concursului „Sanitarii pricepuţi”.

Concurenţii au trecut printr-o probă teoretică, în care au trebuit să răspundă la zece întrebări-grilă, după care au trecut efectiv la exerciţiile de salvare. Micii sanitari au trebuit să salveze potenţialele victime de la înec ori diverse accidente, să le resusciteze, să ofere primul ajutor în caz de degerături, arsuri ori hemoragie.

Cu emoţii mai mari sau mai mici, competitorii au încercat să facă totul ca la carte, competiţia fiind cu atât mai strânsă cu cât doar un singur echipaj are dreptul să se califice mai departe.

„Copiii privesc în fiecare an cu mare interes acest concurs. Anul acesta am avut premii consistente cu care i-au recompensat pe cei mai buni şi în fazele zonale”, susţine Alexandru Pantea, preşedintele filialei bihorene a Crucii Roşii, organizatorul principal al competiţiei.

Beiuşenii, în top
După câteva ore bune de întrecere, echipajele cele mai bune s-au dovedit a fi cele din teritoriu. Pe locul I, la gimnaziu s-a clasat echipajul de la Şcoala Generală „Nicolae Popoviciu” din Beiuş, locul II fiind ocupat de echipajul de la Grupul Şcolar Industrial Şuncuiuş, locul III revenind echipajului de la Colegiul Naţional „Arany Janos” Salonta, al cărui echipaj de liceu s-a clasat pe locul I. Locul II la liceu a fost ocupat de cei de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş, fiind urmaţi pe locul III de cei de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea.

Anul acesta, la faza naţională, ce va avea loc în luna iulie la Slănic Moldova, se vor prezenta doar echipajele de la gimnaziu, anul trecut participând cele de liceu. Astfel, judeţul Bihor va fi reprezentat de echipajul de la Şcoala Generală „Nicolae Popoviciu” Beiuş.
„Ne place această competiţie şi participăm atât pentru a câştiga, cât şi pentru a dobândi experienţă. Este foarte important să poţi interveni şi la un caz real şi să ştii să acorzi primul ajutor. Mi-aş dori ca pe viitor să ajung să lucrez în domeniul sanitar”, ne-a mărturisit Ioana Voiţ, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei.

Borz Viorica1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor