Micii verzi atenţi la apă

Micii verzi atenţi la apă
ORADEA – Azi, elevii din clasa a IV-a de la Şcoala Generală nr. 16 au făcut două vizite, la Priza de Apă a municipiului şi la Staţia de Epurare a apei, însoţiţi de învăţătoare şi de Lucia Varga, reprezentanta Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Instituţia de învăţământ face parte dintr-un program pilot desfăşurat în colaborare cu MMDD, privind informarea şi educare tinerei generaţii în vederea protejării resurselor de apă. „Scopul proiectului este de a sesibiliza tinerii în ceea ce priveşte utilizarea apei, de a-i face să înţeleagă că apa nu trebuie risipită şi că se depune un mare efort pentru a fi curată”, spune Lucia Varga.

Interesaţi

Micii ecologişti au aflat cum funcţionează sistemul de captare a apei pentru platforma industrială din Oradea, de la specialiştii Direcţiei Ape Crişuri. Au urmat apoi discuţii pe probleme de mediu, elevii impresionând prin bagajul de cunoştinte pe care îl deţin.

„În cadrul orelor speciale de mediu, elevii au învăţat despre cele mai importante râuri din ţară, dar mai ales despre reteaua hidrografică Crişuri- Tisa- Dunăre- Marea Neagră” spune învăţătoarea Maria Panc. „Elevii sunt foarte receptivi şi deschisi la tot ce înseamnă protecţia mediului. Sunt nerăbdători să înveţe tot mai mult, mai ales din activităţile practice, ca aceasta.”

Clasa a IV-a s-a deplasat la staţia de epurare a apei, administrată de S.C Apă Canal Oradea, unde le-au fost prezentate mecanismele şi tehnologia specifică.

Alte activităţi asemănătoare vor avea loc în acest an şcolar, cu diferite şcoli din oraş. Prima acţiune de acest fel „Aqua-Apă o poveste fără sfârşit” s-a desfăşurat la finele anului 2007.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !