Microbuze pentru şcoli

2Comentarii
Microbuze pentru şcoli
Microbuze pentru şcoli
Pentru o bună parte din elevii bihoreni, noul an şcolar va reprezenta un mare efort fizic, în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba de elevii care învaţă în unităţile şcolare din zonele rurale, care sunt nevoiţi să parcurgă distanţe considerabile pentru a ajunge la şcoală.

Una din priorităţile Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) este optimizarea transportului şcolar prin achiziţionarea de microbuze. Până acum, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor (IŞJ) a asigurat transportul elevilor din zonele rurale cu 16 autocare, care – desigur – nu acoperă necesarul.

Pentru anul şcolar 2006- 2007, IŞJ Bihor a solicitat ministerului un număr de şapte microbuze care să transporte elevii la şcolile propuse pentru comasare. Acestea sunt şcolile cu clasele I-VIII din Poiana de Vaşcău, Câmp, Boianu Mare, Dobricioneşti, Vintere, Alparea şi Cheşa.

La şcoală cu stop-ul

Pe lângă această comandă, conducerea IŞJ Bihor a mai solicitat alte cinci microbuze. „Am făcut o solicitare pentru comunele în care sunt mai multe şcoli cu clase primare apropiate de centru”, ne-a declarat Daniel Negrean, purtător de cuvânt al IŞJ Bihor.

Cele cinci microbuze ar trebui să asigure transportul elevilor din Băiţa Plai spre Nucet, din Pădurea Neagră la Aleşd, din Olcea la Ucuriş, din Derna la Popeşti, iar unul este necesar pentru comuna Şimian. În toate aceste comune nu există mijloc de transport regulat pentru şcolari, astfel zeci de elevi fac naveta cum pot. O altă comună cu probleme este Bratca.

Condiţia ca ministerul să răspundă pozitiv la aceste solicitări este ca microbuzul să asigure transport la şcolile cu efective mici de elevi, distanţa să fie relativ apropiată de şcoala de centru, drumul să fie practicabil iarna şi vara, iar durata deplasării să nu depăşească 30 de minute. De asemenea, Primăria din comuna respectivă trebuie să angajeze o persoană autorizată pentru transportul copiilor.

Ioana Iuhas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor