Microbuzele şcolare, pe tuşă

2Comentarii
Microbuzele şcolare, pe tuşă
Deva – O parte a microbuzelor, care au ajuns la sfârşitul anului trecut la unităţile de învăţământ din judeţ, nu pot transporta elevi din cauză că nu au primit licenţă de transport sau nu au şofer.

Deşi a trecut mai bine de două luni de la înmânarea oficială a cheilor microbuzelor, primarilor de comune, unele stau nefolosite, elevii continuând să se deplaseze cu mijloacele transportului în comun.

„Am primit un microbuz cu 17 locuri, dar nu avem încă şofer. Transportul elevilor se face ca şi până acum. Vineri va avea loc concursul pentru ocuparea postului de şofer”, precizează Rodica Moţa, primarul comunei Beriu. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a achiziţionat, în anul 2006, 679 de microbuze şcolare în valoare totală de aproape 82 milioane de lei. Din acestea, 500 au fost cumpărate prin licitaţie de către minister, iar 179 au fost achiziţionate de către inspectoratele şcolare judeţene, cu fonduri alocate de minister.

Microbuzele, de diverse capacităţi, sunt destinate transportului elevilor (14) sau în folosinţa unor instituţii de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara (3) .

La şcoala din Pui, unde prin comasarea mai multor unităţi de învăţământ a crescut numărul elevilor navetişti, microbuzele primite de la ministerul de resort nu sunt înmatriculate.

„În plus, ne-am gândit să nu le folosim încă în perioada aceasta, noroioasă. Elevilor navetişti le-am pus la dispoziţie două autovehicule închiriate”, menţionează primarul comunei Pui. Elevii din Buceş sunt mai norocoşi pentru că, conform celor afirmate de primarul, Achim Mărcuş, „microbuzul circulă şi aşteptăm cu nerăbdare şi pe cel de-al doilea, promis că va veni anul acesta. Avem şofer, elevii sunt foarte mulţumiţi şi, din acest punct de vedere, nu ne putem plânge”.

În 2007 vor mai sosi în judeţ un număr de cel mult 25 de microbuze şcolare. Toată lumea care are nevoie de ele speră că licenţele de transport nu vor mai fi o problemă şi că maşinile vor fi folosite în scopul pentru care au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Sanda Bocaniciu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor