Microbuzele, trase pe dreapta

Microbuzele, trase pe dreapta
Autoritatea Rutierã Românã (ARR) vrea sã desfiinteze transportul interurban si international cu microbuzele. Un referat al ARR, semnat de Ioan Tãtar, presedintele ARR, prevede eliminarea posibilitãtii de a efectua transportul interurban si international de persoane cu microbuzele.

Acestea urmeaza sã se facã numai cu autobuze. Proiectul a fost înaintat spre discutii Guvernului.

Proteste

Asociatia Transportatorilor Rutieri Transilvania (ATRT) nu este de acord cu mãsurile pe cere doresc sã le impunã cei de la ARR. „Suntem împotriva încercãrilor statului de a nimici în totalitate transportatorii rutieri, dupã mãsurile inumane luate împotriva breslei lor. Acestia abia mai supravietuiesc din cauza fiscalitãtii de peste 85%, a birocratiei sufocante, a abuzurilor si ilegalitãtilor comise de autoritãtile statului, a discriminãrilor aplicate unora, a lipsei sprijinului în vederea modernizãrii bazei tehnico-materiale”, se aratã în comunicatul semnat de Laszlo Orban, presedintele ATRT.

Local

La nivel local, aprobarea proiectului ar putea avea afecte asupra transportului de persoane între Oradea si Bãile Felix/Bãile 1 Mai. Ovis Tour, operatorul care efectuatezã transport de persoane cu microbuzele pe aceste trasee a înlocuit autobuzele din cauza nerentabilitãtii. „OTL nu a reusit sã facã fatã concurentei neloiale a piratilor. Noi am introdus microbuzele pe aceste rute la întelegere cu ARR-ul”, ne-a precizat Samuil Morna, administratorul firmei.

Acesta a adãugat cã este si greu sã te deplasezi prin Bãile Felix cu autobuze de mare capacitate în conditiile în care parcãrile si terasele s-au extins în ultima vreme foarte aproape de carosabil. La aceasta se adaugã si confortul, care este total diferit de la microbuz la autobuz, plus timpul de asteptare în statie. „Microbuzele pleacã într-un ritm mai sustinut. Autobuzele nu pot sã plece apropape goale. Consumul la autobuz este mai mare, în consecintã si cheltuielile sunt mai mari, ceea ce ar putea duce la o scumpire a biletelor”, a subliniat Morna. Administratorul Ovis Tour sperã ca proiectul sã nu se refere la cursele de scurt parcurs. El spune cã se va conforma totusi, dacã va fi obligat.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !